VITORIA NA KANTRIDI

RIJEKA PO PRVU POBJEDU Matjaž Kek: 'Ne smiju nas ponijeti emocije i nekontrolirana želja'

Pokazat ćemo da je ishod prvog dvoboja u Portugalu (0-4) bio slučajnost - rekao je Male

Kantrida je spremna za doček portugalske Vitorije SC, a sudeći prema pretprodaji ulaznica, na stadionu se u četvrtak u 19 sati očekuje oko 8000 gledatelja. Prema informacijama iz kluba, u srijedu poslijepodne još je bilo 1800 ulaznica, većinom na F tribini. Za praćenje utakmice akreditiralo se 98 novinara i fotoreportera, većinom hrvatskih i portugalskih, kao i osam TV postaja. Na Kantridi se očekuje i oko 150 Vitorijinih navijača.

Kao i obično, Rijekin trener Matjaž Kek do zadnjeg trena ne otkriva sastav i formaciju u kojoj će klub s Kantride zaigrati. Osim onih koji sigurno neće igrati, a to su ozlijeđeni Pokrivač, Okechukwu i Zlomislić, zatim nedovoljno spremni Cesarec i Lešković te bez prava nastupa u Europskoj ligi Mitrović i Pušić, svi ostali, prema Kekovim riječima, kandidiraju za prvu ekipu.

- Imamo sasvim jasnu, kristalno čistu namjeru, napraviti sve što je u našoj moći, možda i više od toga, da dođemo do cilja - rekao je Kek na posljednjoj press konferenciji uoči Vitorije.

Rijeka, dakle, ide na pobjedu i još uvijek ima matematičku šansu za prolaz u skupini, no Kek ističe da se ne smiju opterećivati rezultatom.

- Ne smiju nas ponijeti emocije i nekontrolirana želja - poručio je, dodajući da uvijek treba krenuti napadački, ali da treba biti oprezan jer jake ekipe poput Vitorije kažnjavaju svaku eventualnu pogrešku.

- U petom kolu još uvijek imamo mogućnost prolaska, iako nismo optimalno startali. Ali, razmišljamo samo da damo sve od sebe, da se pokažemo u pravom svjetlu, a na kraju ćemo brojati bodove. Rezultat je samo splet činjenica koje se pokažu u utakmici - kazao je Matjaž Kek.

Na pitanje kako zaustaviti Moussa Maazoua, Kek je odgovorio da su već u prošlom krugu protiv Lyona pokazali da mogu parirati europskoj kvaliteti.

- Nije samo on taj kojega moramo paziti. Vitoria ima jako opasnu okomitu igru i treba paziti na one koji mu poslužuju loptu - rekao je trener, napominjući da protivnička ekipa također ima snažnu motivaciju, s obzirom da imaju mogućnost proći dalje.

Osvrćući se na prvi poraz koji je Rijeci nanijela Vitoria, Kek je priznao da je i nakon ponovno odgledane i odstudirane utakmice to definitivno otežavajuća okolnost.

- Odlično smo se postavili, a samo s jednom rotacijom smo došli u situaciju da su nas razbili. To je bila jedna od rijetkih utakmica da nismo igrali dobro - kazao je.

Na pitanje da li im je ovo najteži protivnik u sezoni, Kek je odgovorio - možda u datom trenutku.

- Ali, igrali smo i protiv Žiline i Stuttgarta i Betisa... Znamo njihove kvalitete, ali ovi igrači koje gledam svaki dan vjeruju u sebe - rekao je Kek koji je pozvao navijače da im na ovoj velikoj europskoj utakmici koja zaokružuje uspješnih pola godine Rijeke daju svu moguću podršku.

Rijekin veznjak Mate Maleš na pitanje je li igrače, s obzirom na težak poraz od Vitorije, strah, odgovorio je:

- Jedva čekamo da pokažemo da je ishod dvoboja u Portugalu bio slučajnost - rekao je Maleš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 20:22