SKROMNI NAPADAČ

'JA SAM SAMO RADIO SVOJ POSAO I ZABIO, POBIJEDILA JE MOMČAD' Ante Rukavina nakon što je srušio Moldavce

 Damir Krajač/CROPIX

Kad bi se nogomet igrao samo u srpnju i kolovozu, Ante Rukavina bio bi svjetska zvijezda i Dinamov as bez apsolutno ikakve dvojbe. No, za Antu Rukavinu, finoga napadača s raznim vrlinama, problemi nastanu čim dođe jesen.

Sinoć je ušao u 74. minuti umjesto Soudanija kojeg su počeli hvatati grčevi. Prvu šansu glavom nije pogodio, u drugoj je bio točan. Ovo je već četvrto ljeto kako igra europske kvalifikacije za Dinamo, u tim je utakmicama dao sedam golova.

Krenuo je 2010. s dva pogotka mađarskom Györu za plasman u Europsku ligu, nastavio 2011. kad je zabio Malmöu u Zagrebu na posljednjoj stepenici prije Lige prvaka, da bi lani bio autor tri gola protiv Ludogoreca u prvom pretkolu. Sedmi je zabio sinoć Šerifu.

Ne čudi da je pred novinare išao ozaren, da osmijeh nije skidao s lica. Ipak, poručio je...

- Nemojte sad neke velike naslove o meni, pobijedila je čitava momčad, ja sam samo radio svoj posao, zabio sam gol. Bili smo bolji, zaslužili smo slavlje. Moje doba godine? Joj, ne bih doista opet o tome, toliko sam puta objasnio...

Na startu sezone bio je uglavnom u drugom planu, u Rijeci je dobio šansu da bi se odmorilo Soudanija, međutim pokazao je da se na njega itekako može računati. Barem dok traje ljeto, a kasnije kako bude.

Trebat će Rukavina Dinamu, ali i da više ništa ne napravi, lijepo zvuči da je četiri godine zaredom tresao mreže u europskim izlučnim susretima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:45