DONATORSKA VEČER U ESPLANADI

Bilić i Štimac stigli u pratnji zaručnica i pokazali da imaju veliko srce

Donatorska večera u organizaciji zaklade Vatreno srce održana u nedjelju u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade prikupila je više od 500 tisuća kuna. Brojni uglednici iz mnogih područja društvenog života, među kojima i predsjednik RH Ivo Josipović, te bivši i sadašnji nogometni reprezentativci, nastavili su s hvalevrijednom humanitarnom akcijom s ciljem pomoći djeci, bolesnima i hendikepiranima, onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Zakladu osnovao Bilić

Zakladu je prije dvije godine osnovao bivši izbornik Slaven Bilić, članovi njegova tadašnjeg stručnog stožera i njihovi igrači, a objeručke ju je prihvatio i sadašnji izbornik Igor Štimac. Upravo njih dvojica pokazala su najotvorenija srca (novčanike) te je najprije Igor Šimac na licitaciji izdvojio 50.000 kuna za reprezentativni dres Nike Kranjčara, a zatim je Slaven Bilić u žestokom nadmetanju s Robertom i Anicom Kovač i Nikom Kranjčarom za 90.000 kuna kupio Barcelonin dres Lionella Messija s potpisima svih Barçinih igrača.

Stotinjak gostiju koji su prisustvovali večeri, a “stolicu” u uglednom društvu platili per capita 1300 kuna, dodatno je doniralo značajna sredstva te je ukupna svota više od pola milijuna kuna.

Igor Štimac sjedio je za istim stolom pokraj Bilića i njegove “bolje polovice” Ivane Đeldum, zajedno su uživali u probranim delicijama Esplanadina chefa, međusobno si dizali licitaciju za ponuđene dresove. Sadašnji izbornik zahvalio se bivšem:

- Slaven i njegovi igrači zaslužuju posebnu pohvalu za osnivanje zaklade. Visoko su nam postavili letvicu očekivanja, kako u smislu rezultata, tako i u ovom humanitarnom aspektu. Trudit ćemo se biti jednako uspješni.

Predsjednik zaklade Vatreno srce dr. Josip Paladino također je iznio riječi zahvale, kako osnivačima tako i onima koji su donacijama i dolaskom na večeru pokazali vlastito “veliko srce”:

- Za mnoge su nogometaši samo okrutni profesionalci, no svi se možemo uvjeriti da nije tako. Reprezentativci su u prošloj akciji donirali djecu, bolesne, invalide. Donirali smo bolesne od leukemije, Udrugu slijepih i druge kojima je pomoć najpotrebnija...

Nogometni milje

Tijekom decentne večere humanitarce su zabavljali Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Nogometni milje, osim spomenutih, predstavljali su i Alen Bokšić sa suprugom Jadrankom, Nikola Jurčević, Dinamov trener Krunoslav Jurčić sa suprugom, Zoran Mamić s djevojkom Anom Šikić, a od reprezentativaca Vukojević, Strinić, Radošević, Pamić, Krešić, Kalinić... Zovu humanitarne akcije nije odolio ni Ivan Čermak i njegova supruga. Tanja Ivanišević, nogometaš Gordon Schildenfeld s djevojkom Ivanom, također su prošetali Esplanadinim “crvenim tepihom” kao i Boris Novković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 22:51