dunav

Još uvijek traje potraga za trećom osobom iz čamca, koji se prevrnuo u subotu oko ponoći na Dunavu u blizini odmorišta "Lovka" kod Iloka, a u kojemu se nalazilo devet osoba, potvrdio je večeras glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Prema njegovim riječima, u pretrazi Dunava, poglavito oko mjesta prevrnuća čamca, sudjeluju pripadnici vinkovačake Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) zajedno s policijom, roniocima te vatrogascima.

"Tijekom poslijepodneva pretraga je prekinuta, ali će biti nastavljena odmah sutra ujutro", kazao je Džigumović.

Dodao je da još uvijek ne može potvrditi identitet muškarca koji je jučer pronađen u Dunavu, ali kako se može pretpostaviti da je riječ o jednom od dvojice muškaraca koji su nakon prevrnuća nestali u vodama Dunava.

"Potvrdu indentiteta dobit ćemo nakon što bude provedena obdukcija", istaknuo je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije, rekavši kako su u svezi cijelog tragičnog slučaja zatražena određena dodatna vještačenja.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva provodi se istraga kako bi se utvrdile okolnosti i uzrok prevrnuća čamca, kazao je Džigumović.

U trenutku prevrnuća, u čamcu se nalazilo devet osoba iz Iloka. Dvadesetdevetogodišnja žena iz Iloka se utopila, a dvojici muškaraca od 40 i 51 godinu izgubio se svaki trag. Šest osoba, među kojima i troje djece, je spašeno i oni su preveženi u Opću županijsku bolnicu Vukovar gdje im je ukazana pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:01