TKO JE BIO VIDOJE RISTOVIĆ

Darežljivi hedonist iz bogate obitelji, svjetski čovjek... Nikolinu je upoznao 2012., lani je njoj i kćerkici spasio život

Šokantni prerani odlazak prekinuo je ljubavnu priču voditeljice i glumice i povjesničara umjetnosti koja traje od 2012. godine

Nikolina i Vidoje Ristović bili su u skladnom braku

 Damjan Tadic/Cropix

Vidoje Ristović, suprug naše poznate TV voditeljice Nikoline Ristović, noćas je iznenada preminuo u 44. godini života. Tužnu vijest za srpske je medije potvrdila i sama Nikolina koja nije imala snage reći bilo što više na tu temu, kako su prenijeli Nova.rs i Blic.

Prema posljednjim i dakako neslužbenim informacijama iz srpskih medija, Vidoje Ristović preminuo je na stolu za masažu, tijekom masaže. Tu je informaciju portalu Republika dao neimenovani izvor.

Drugi je, pak, za "Blic" izjavio da je Ristović preminuo u deset sati ujutro.

"Vidoje je preminuo u Beogradu. Imao je zakazanu masažu. Pojavio se na njoj, nakon nekog vremena mu je pozlilo, odmah su ljudi iz salona zvali Hitnu pomoć, ali su oni mogli samo konstatirati smrt. Potom su pozvali Vidojevu obitelj i priopćili im da je preminuo. Veliki broj policajaca došao je na očevid", prenosi "Blic"

Šokantni prerani odlazak prekinuo je ljubavnu priču voditeljice i glumice i povjesničara umjetnosti koja traje od 2012. godine.

Vidoje i Nikolina upoznali su se u Dubrovniku, a nakon još dva susreta, jednog u Crnoj Gori i jednog u Beogradu, shvatili da između njih postoji privlačnost. U rujnu 2012. godine fotografije koje su snimili paparazzi na splavu u Beogradu, potvrdile su šuškanja da je par u vezi.

Vidoje Ristović, kojeg su prijatelji opisivali kao darežljivog, svjetskog čovjeka, pomalo hedonista koji ponekad ima "kratak fitilj", potječe iz dobrostojeće obitelji. Od oca Viktora koji se već desetljećima bavi trgovinom umjetninama, u Srbiji poznatog po nadimku Miša Grof, sin je naslijedio ljubav prema umjetninama i antikvitetima. A otac je, kako pišu srpski mediji, odavno osigurao mirnu financijsku budućnost obitelji.

image

Vidoje Ristić snimljen 2019. godine na Sajmu antikviteta na zagrebačkom Britancu

Damjan Tadic/Cropix

Nikolina i Vidoje su se vjenčali 2013. godine u francuskom mjestašcu Cap d'Antibes, smještenom između Cannesa i Nice. Na glamuroznom trodnevnom slavlju par je okupio stotinjak gostiju od kojih su mnogi stigli privatnim avionom iz Beograda za koji su im mladenci platili troškove. Vidoju je kum bio bivši političar Milan Beko, dok je Nikolinina kuma bila poduzetnica Snježana Mehun Schillinger.

Ristović iz prvog braka ima kćer Mateu, Nikolina kćer Hanu, a u prosincu 2014. godine par je dobio zajedničku kćer Unu Sofiju. Zbog poslova i obitelji, par je živio na relaciji Zagreb-Beograd.

U medijima se naveliko pisalo o njima kada su 2020. godine doživjeli ono što je Nikolina nazvala "ljetovanje iz pakla". Odsjeli su u luksuznoj vili u Kaštel Starom, a odmor se ubrzo pretvorio u kaos ispunjen uvredama, intervencijom policije, obostranim prijavama zbog prijetnji te prijavom krađe nakita i novca u vrijednosti od oko dva milijuna kuna. Iako je Vidoje Ristović tražio obustavu postupka, tužiteljstvo u Splitu zaključilo je da je tužba supruge vlasnika vile o prijetnjama osnovana. Zatražena je kazna od 80.000 kuna od Ristovića.

U veljači 2021. godine pak, Vidoje Ristović spasio je život svojoj supruzi i kćeri Uni Sofiji. One su, u noći 6. veljače pronađene bez svijesti u stanu u Zagrebu. Zbog kvara na plinskim instalacijama otrovale su se ugljičnim monoksidom. Vidoje, koji tada nije bio u Zagrebu, alarmirao je prijatelje koji su provalili u stan nakon što se Nikolina nije javljala na telefon. Da nije bilo njegove brige i slutnje da se nešto loše događa, vjerojatno bi i majka i kći preminule. Posljedice trovanja trpe i danas - Nikolina Pišek rekla je više puta da su im objema trajno oštećena pluća.

Početkom prošle godine par je kupio kuću od 500 kvadrata u podsljemenskoj zoni u Zagrebu koju su proteklih mjeseci zajedno uređivali i spremali se za skorašnje useljenje.

Samo nekoliko sati prije smrti Vidoje Ristović na svojem je profilu na Instagramu, gdje je uvijek bio dosta aktivan, podijelio fotografije malene kćeri Une Sofije, snimljene u Madridu, gdje su posjetili muzej.

- Krv nije voda, znatiželjna tatina djevojčica - napisao je u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:30