PRESS KONFERENCIJA

Novinar zatekao predstavnicu Izraela jednim pitanjem: ‘Ne moraš odgovoriti ako ne želiš...‘

Zbog nastupa Izraela bili su protesti na ulicama Malmöa, a novinara je zanimalo smatra li da je sa sobom donijela rizik i opasnost

 Eden Golan 

 Antti Aimo-koivisto/Sipa Press/Profimedia/Antti Aimo-koivisto/sipa Press/profimedia

Predstavnica Izraela Eden Golan nastupala je u drugoj polufinalnoj večeri s pjesmom "Hurricane". Na ulicama Malmöa bile su tisuće prosvjednika koji su protiv nastupa Izraela na Eurosongu. Eden je izborila svoje mjesto u finalu, a kasnije je bila, kao i drugi natjecatelji, na konferenciji za novinare.

"Tolika je čast biti ovdje, na pozornici, nastupati i pokazati naš glas. Doći do finala je ludo i zahvalna sam na svima koji su glasali i podržali me. Uzbuđena sam što ću još jednom moći na pozornicu", rekla je Golan.

Jedan novinar pitao ju je smatra li da je sa sobom na Eurosong donijela rizik i opasnost. Na to je u dvorani nastala tišina, a voditelj joj je rekao da ne mora odgovoriti na to pitanje.

image

Eden Golan

Jessica Gow/Afp/Profimedia/Jessica Gow/afp/profimedia

"Vjerujem da smo svi ovdje zbog jednog razloga. EBU se pobrinuo da ovo bude sigurno mjesto za sve. Mislim da je sigurno za sve i ne bismo bili ovdje da nije", odgovorila je.

Nakon njezinog nastupa skočile su joj šanse za pobjedu na kladionicama. S osmog mjesta popela se do drugog, odmah iza Baby Lasagne, s 19% šanse za pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 19:52