Dani Olmo

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
MORE HVALOSPJEVA

Bivši dinamovac zaludio naciju: ‘Stiže vrijeme dijamanta! Ako jednu stvar ne vidite, onda ne želite vidjeti‘

‘Svatko tko ne vidi Danija Olma kao broj 10 Španjolske, je zato što ga ne želi vidjeti‘
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2024. 21:42

Nakon spektakularne prijateljske utakmice Španjolske i Brazila (3:3) glavni predmet diskursa u španjolskim medijima bila je predstava 16-godišnjeg Laminea Yamala. Mladi Španjolac je svakako briljirao, ali izrazito dobro je odigrao i Dani Olmo.

Marca je prepoznala kako je bivši igrač Dinama odigrao odličnu utakmicu, pa su tako svoj današnji tekst Španjolci naslovili sa: "Dani Olmo, desetka nacionalnog tima". Marca navodi kako je Olmov povratak na teren za reprezentaciju jedno od najbitnijih događanja s utakmice protiv Brazila, uzevši u obzir da zbog ozljeda u reprezentaciji nije bio od prošlog rujna.

"Dani se vratio u velikom stilu. Bila je to posebna utakmica: zbog suparnika, pozornice i zato što je na teren izašao s brojkom koja je u igračkoj mitomaniji važna kao brojka 10. Debitirao je s tim brojem u seniorskoj momčadi i moguće je da će mu to biti broj na Euru", piše u tekstu.

"Bilo to ili ne, jasno je da je njegov nogomet dijamant za reprezentaciju. Osim sjajnog pogotka, jednog od onih koji su ušli u u kategoriju viralnih, Dani je održao lekciju o tome kako operirati kao desetka ispred Rodrija i Fabiána Ruiza, a iza broja devet", nastavljaju Španjolci.

Također navode kako bi njegova uloga desetke mogla biti ključna za otvaranje Europskog prvenstva protiv Hrvatske 15. lipnja.

"Nešto više od dva mjeseca prije Eura, svatko tko ne vidi Danija Olma kao broj 10 Španjolske, nosio on taj broj ili ne, je zato što ga ne želi vidjeti. Olmo na Euro gleda očima igrača koji zna da njegovo vrijeme dolazi", zaključuje se u tekstu.

Linker
28. ožujak 2024 21:44