Ergin Ataman

 Screenshot (x)
BURNO U GRČKOJ

VIDEO Procurila snimka drame u Euroligi: ‘Tko je ovaj lik, što radi u svlačionici?! Zovite osiguranje‘

‘Ja sam Ergin Ataman. Turčin sam, ne možeš mi ništa‘, kaže Ataman
Piše: Lucijan OžegovićObjavljeno: 26. travanj 2024. 12:31

Košarkaši Panathinaikosa su u četvrtak na domaćem terenu svladali Maccabi Tel Aviv rezultatom 95:79, te su tako izjednačili seriju na 1:1.

Utakmicu je obilježila drama koja se odvijala po završetku utakmice, a glavni akteri su bili trener Panathinaikosa Ergin Ataman te član osoblja Maccabija.

Naime, na snimci možemo vidjeti žustru raspravu ispred grčke svlačionice, a trener Panathinaikosa je bio vidno uznemiren.

- Što radiš u mojoj svlačionici? Tko je ovaj lik? Zovite osiguranje zbog ovog tipa - urlao je Ataman.

Na press konferenciji poslije utakmice, Ataman je pojasnio u kakvoj se situaciji zatekao.

- Maloprije mi je neko iz Maccabija, bez akreditacije rekao: ‘Vidjet ćeš u Izraelu, vidjet ćeš što će ti Cionisti uraditi‘. Hajde, ja sam Ergin Ataman. Ja sam trener Panathinaikosa i izbornik turske reprezentacije. Turčin sam, ne možeš mi ništa - izjavio je vidno uznemireni Ataman.

Ataman je bio oštar i prema čelnicima Eurolige.

- Jako je čudno da jedna takva organizacija koju ja branim kaže da kvarim sliku Eurolige. Veoma čudno. Ako sam nešto pogriješio, onda dobro...Nisam bio kritičan prema organizaciji, već prema suđenju - kazao je Ataman.

Ataman se ovime referira na službeno priopćenje Eurolige, koja je otvorila disciplinski postupak protiv Atamana i Panathinaikosa nakon prve utakmice, u kojoj su iz kluba aludirali da iza određenih sudačkih odluka stoje politički razlozi.

Sljedeća, treća utakmica ovih dvaju ekipa je na rasporedu u utorak u 19 sati u Beogradu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:04