Nenad Bjelica

 JOHN MACDOUGALL Afp
RASKID UGOVORA

Odluka je pala: Bjelica odlazi iz Uniona, predsjedništvo kluba izgubilo strpljenje

Pozivajući se na izvore iz kluba, Kicker je objavio da hrvatski trener napušta berlinski klub
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 01. svibanj 2024. 11:51

Nenad Bjelica neće nastaviti posao u Berlinu, nakon što aktualna sezona završi Osječanin i Union rastat će se i svako će nastaviti svojim putem. Objavio je to Kicker pozivajući se na izvore unutar kluba.

Ovih se dana inače aktualizirala priča o Bjeličinu statusu u Unionu, rezultati su i dalje ispodprosječni, momčad trenera Nenada Bjelice je sada 14. s 30 bodova, dva više od Mainza, koji se nalazi na 16. mjestu, koje vodi u doigravanje za ostanak u Bundesligi.

Union Berlin remijem (0:0) protiv Borussije Mönchengladbach na gostovanju u sklopu 31. kola Bundeslige prekinuo je niz od tri uzastopna poraza. Bild uoči završnice sezone ističe problem Bjeličine momčadi, a to je da zabija premalo golova. Union je u 31 nastupu zabio 26 golova, što znači da samo Köln s 24 postignuta ima manje.

"Tako će biti jako teško ostati u Bundesligi", piše Bild te dodaje: "Jedno pitanje postaje goruće: može li Union u preostale tri utakmice ponovno zabijati?"

image
JOHN MACDOUGALL Afp

Bild smatra da napad koji je Union složio u zimskom prijelaznom roku nije spreman za prvu Bundesligu.

"Bjelica je morao bespomoćno gledati kako njegovi igrači propuštaju velike prilike", istaknuo je Bild o utakmici Uniona i Borussije Mönchengladbach.

"Čini se da je Bjelica u golgeterskoj krizi izgubljen kao i njegovi igrači", zaključuje Bild.

Podsjetimo, Bjelica je krajem studenoga naslijedio Švicarca Ursa Fischera koji je u Unionu stekao kultni status jer je klub uveo u Bundesligu, a potom je svake godine napravio korak više, a vrhunac se dogodio prošle sezone kada su završili četvrti i izborili Ligu prvaka. Međutim, aktualna sezona krenula je odmah po zlu i na kraju su se čelnice teškog srca odlučili na smjenu i posao spašavanja statuta bundesligaša dodijelili su hrvatskom stručnjaku.

Početak je bio obećavajući, no uslijedio je skandal u kojem je Bjelica fizički nasrnuo na Leroya Sanea. Već tada je bilo govora o smjeni, no nakon što mu je DFB odrezao tri utakmice kazne, odlučeno je da ostane, ali s vrlo jasnom porukom, još jedno takvo iskakanje i suradnja će odmah biti prekinuta.

image

Nenad Bjelica u okršaju s Leroyom Saneom

FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Kriza je uslijedila posljednjih tjedana, u devet utakmica ostvarena je samo jedna pobjeda i dvoboj u nedjelju protiv Bochuma je ključan. Čak je postojala opcija da do rastanka dođe odmah, navodno je predsjedništvo kluba raspravljalo o tome u ponedjeljak navečer, ali Bjelica će voditi momčad protiv Bochuma, no ne bismo se čudili da u slučaju neuspjeha Osječanin dobije otkaz. U svakom slučaju njegovi dani u Berlinu su odbrojani...

Linker
01. svibanj 2024 11:52