DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
TEŠKA DIJAGNOZA

Bivši igrač Dinama boluje od raka, a sada je otkrio samo jednu želju: ‘Bolest je neizlječiva, umrijet ću‘

‘Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao‘, kaže Koch
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2024. 21:44

Bivši vratar Dinama Georg Koch u intervjuu za njemački Bild otkrio je da boluje od raka u terminalnoj fazi. 52-godišnji Nijemac u svibnju prošle godine napustio je klupu trećeligaša Viktorie Koln iz ‘osobnih i zdravstvenih‘ razloga, a sada je poznato da mu je mjesec dana ranije otkrivena teška dijagnoza. Liječnici su mu tada davali još samo šest mjeseci života, no on je te iste prognoze debelo srušio i potvrdio optimizam koji ga vodi kroz život.

- Bolest je neizlječiva, umrijet ću. Ali Bog još nije odlučio kad će me uzeti. Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao - rekao je Koch u emotivnom razgovoru.

Koch je u Dinamo stigao iz Duisburga, a za zagrebački klub je u sezoni 2007./2008. odigrao 39 utakmica te pritom osvojio prvenstvo i Kup. Ipak, u Maksimiru se zadržao samo jednu sezonu jer se u klub ubrzo vratio Tomislav Butina. Koch je u kratkom periodu koji je proveo u Dinamo bio ljubimac navijača, a kroz karijeru su ga voljeli gdje god da je igrao. Uvijek ga je krasio optimizam i borbenost, no sada ga u tome sprječava bolest.

- Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo. Tad hodam satima, a ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Jer za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tad mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil.

Koch je svojevremeno iz Dinama prešao u Rapid Beč, no avantura u Austriji obilježila mu je karijeru. Naime, u dvoboju protiv bečke Austrije huligani su s tribine bacili petardu koja mu je eksplodirala blizu glave. Zbog učestalih bolova, vrtoglavica, problema s ravnotežom i oštećenja sluha ubrzo je okončao karijeru, a tri godine kasnije odlučio je FIFA-i tužiti navijače.

Svom bivšem vrataru Dinamo je izrazio podršku putem svojih društvenih mreža. Poručili su mu da nije sam u ovoj borbi te da se nastavi boriti.

Linker
04. svibanj 2024 22:09