Marko Marić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
PRESICA NA MAKSIMIRU

Mladi Dinamov napadač odbio ponudu velikana: ‘Svaka momčad u Europi ga je željela, ali onda smo mu objasnili...‘

‘On je dobio ponuda jer ima 17 godina, ne zbog toga što je gotov igrač‘
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2024. 10:34

Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.

Naglasio je, između ostalog, da Dinamo traži partnerski klub za mlade igrače među prvoligašima u drugim državama, zavapio da hrvatskom nogometu nedostaje promoviranje mladih igrača, a dotakao se i upravo jednog takvog, koji je odbio Juventus kako bi potpisao s Dinamom.

- Naš kadet (op.a., Mislav Ćutuk) je potpisao ugovor. Istječe mu ugovor, imao je potpunu slobodu, mogao je otići kamo god želi. Imao je ponuda, ali smo mu objasnili. On je dobio ponuda jer ima 17 godina, ne zbog toga što je gotov igrač. Bio je najbolji kadet Dinama, svaka momčad u Europi ga je željela, ali je dokazano kako su svi igrači koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. godine bili u puno slabijem klubu od Dinama. To je statistika, čisti dokaz - kazao je Marić pa nastavio:

image

Mislav Ćutuk u dresu reprezentacije

RALF POLLER/AVANTI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

- I onda smo tim igračima išli objašnjavati takve stvari, uspjeli smo. Želimo im objasniti našu viziju, stvoriti povjerenje i dati im do znanja zašto moraju ostati u Dinamu. Ako im klub daje novac koji nema smisla, to je klasični filter. Ako je nekome prioritet novac, neka ode u drugi klub, mi imamo dovoljno talentirane djece. I nikad za nekoga u 16. godini ne možete reći kakav će on biti igrač - zaključio je.

Marić je istaknuo važnost pronalaska partnerskog kluba.

- Bitno nam je pronaći partnerski klub gdje možemo razvijati mlade igrače, gdje će biti naš stožer, gdje će ljudi pratiti naše igrače. Imat ćemo i posebne ljude koji prate sve naše igrače po posudbama. To postoji svugdje u svijetu. Mlad igrač ne može sa 17 godina uvijek biti stabilan, ali mi moramo razmišljati. I ti klubovi moraju imati neku korist. Treća liga nije dovoljna, najbolji junior Dinama ne može igrati u trećoj ligi. Mladi trebaju slušati savjete, ali moraju imati svoj stav. I ja kao junior ne bih išao u treću ligu, ako se taj klub ne priprema odmah za drugu ligu. Benefit kluba u drugoj ligi je što možemo imati igrače na dvojnim registracijama, mogu onda igrati juniorsku Ligu prvaka, pa imamo Premier League International kup, tu naši igrači od 16 ili 17 godina igraju protiv igrača koji imaju 20 godina, a imaju nastupe u Premier ligi. I tu vidimo kako stojimo.

Hanžel napušta Dinamo

Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segment kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju, stoji na službenoj stranici kluba.

Osim toga, na sjednici se raspravljalo o aktualnim temama u radu kluba, a na posebnoj točki podnesen je izvještaj o radu Odbora za sponzorstvo. Na sjednici IO prihvaćen je prijedlog za imenovanjem Hrvoja Balena u Odbor za financijska i organizacijska pitanja, kao i Vladimira Gašparovića u Odbor za izgradnju stadiona.

Članovi IO primili su na znanje i izjavu dosadašnjeg člana Skupštine Nikole Hanžela o ispisivanju iz članstva u Dinamu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:42