VLADO KOS Cropix
TEŽAK UDARAC

VIDEO: Veliki ‘kiks‘ Osijeka u borbi za Europu! Dobili crveni pa prosuli sve, pogledajte sjajne golove Istre

Raspoloženi Istrijani su slavili u Osijeku prvi put nakon 10 godina čekanja
Piše: SNObjavljeno: 20. travanj 2024. 19:16

OSIJEK - ISTRA 1961 1:2 (Lovrić 14., Vuk 39., Ekong 51.)

Osijek: Kolić - Guedes (od 69. Omerović), Duarte, Bralić🟥, Jurišić - Bukvić (od 46. Vrbanac), Pušić (od 69. Prekodravac), Nejašmić, Lovrić⚽🟨(od 46. Gržan) - Mierez, Matković (od 86. Almasi)

Istra 1961: Majkić - Majstorović, Koski (od 80. Marešić), Iovu- Valinčić🟨(od 90. Hujber), Petrusenko, Blagojević (od 86. Maurić), Devetak - Ekong⚽, Filet🟨(od 86. Lawal), Vuk⚽🟨

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE


Osijek je nakon tri uzastopne pobjede nagazio "na minu". Istra je usporila Bijelo-plave u borbi za europske pozicije koji više ne drže sve u svojim rukama, a Kohorti pokvarila rođendansku feštu. Iskoristili su Puljani sat vremena igrača više u polju za svoju prvu pobjedu na istoku Hrvatske nakon čak deset godina. Alarm zvoni jer Osječanima je to bio drugi uzastopni prvenstveni poraz na Opus Areni pred čijim su tribinama u zadnje tri utakmice osvojili tek jedan mršavi bod.

A nije moglo bolje početi po domaćine... Igrala se 14. minuta kada je Osijek došao u vodstvo. Tko je zabio - Lovrić ili Mierez ostalo je nejasno. Lovrić je ubacio u kazneni prostor, Mierez je krenuo prema lopti koja je završila u mreži. Je li Argentinac dirao loptu ili pritom ili ne utvrdit će se očito kasnije, ali pogodak je službeno pripisan Lovriću. Za Osijek je to bilo najmanje bitno, najvažniji je bilo vodstvo u ranoj fazi utakmice.

image
VLADO KOS Cropix

U 36. minuti, taman kada je većina pogleda na stadionu bila usmjerena prema rođendanskoj koreografiji Kohorte koja se podizala preko južne tribine, situacija koja je do tada za Bijelo-plave bila savršena i igrom i rezultatom se posve okrenula u drugom smjeru. Bralić je kao posljednji igrač obrane zakasnio i nekontrolirano uklizao prema nadirućem Koskom, stoperu Istre koji se našao na za njega neočekivanoj poziciji.

Dvojbi nije bilo, iskusni branič Osijeka dobio je izravan crveni karton, ostavio svoju momčad sat vremena s igračem manje u polju, a prava nevolja po Osijek je odmah potom došla. Iz slobodnog udarca koji je uslijedio Vuk je zabio za izjednačenje. Lopta je prošla pored živog zida u kut vratara Osijeka. Ni minutu kasnije Devetak je imao idealnu priliku potpuno okrenuti rezultat, ali je loše otpucao.

Sudac Čulina s nekoliko se odluka našao u središtu pozornosti i uveo do tada mirnu utakmicu (mirnu bez obzira na isključenje Bralića) u veliku nervozu i izbacile iz takta Osječane. Na isteku vremena nije sankcionirao Majstrovića koji je hrvačkim zahvatom na centru igrališta srušio Miereza, ali je zato karton pokazao Lovriću zbog prigovora. Nakon još jedne sporne odluke kaznio je kartonom i Zekića koji je pored terena izgubio živce. Odluke Čuline, koji je odlučio svirati kraj poluvremena u trenutku kada je Osijek trebao dobiti udarac iz kuta, prilično su podigle tenzije.

image
VLADO KOS Cropix

Na ulasku u tunel jedan od Zekićevih pomoćnika Želimir Mešnjak i trener Istre Paolo Tramezzani ušli su u žestoki verbalni obračun kojeg su smirili zaštitari. Silom prilika Zekić je na poluvremenu u svlačionici morao ostaviti svoja dva jaka napadačka aduta, Bukvića i strijelca Lovrića koji je pritom imao žuti karton, ali i postao prilično nervozan. Brojčanu nadmoć Istra je kapitalizirala tek što je počelo drugo poluvrijeme, u 51. Ekong je zabio za preokret. Osijek je posve nestao s terena, posve je izgubio sredinu, našao se u apsolutno podređenom položaju, a Istra je bila blizu novog pogotku. Nekoliko minuta kasnije vratnica se ispriječila novom golu Ekonga, otpucao je snažno s dvadesetak metara, Kolić je intervenirao, ali nije uspio zaustaviti loptu koja se od njega odbila u okvir vrata.

image
Sofascore

SofaScore statistika

Barem Kohorta nije odustajala, nakon koreografija u 36. minuti prvog dijal, u 36. minuti drugog dijela proslavili su rođendan bakljadom kojom su prekinuli napad Osijeka, ali i utakmicu dok se dim nije raščistio. U 74. napokon je i Osijek nešto odigrao, Nejašmić je odlično centrirao, Prekodravac tukao glavom, ali Majkić brani. Stisnuo je Osijek u završnoj etapi utakmice i s igračem manje, stvorili su nekoliko opasnih situacija pred gostujućim vratima.

KRAJ UTAKMICE

Istra je iskoristila igrača više i preokretom došla do prve pobjede u Osijeku nakon deset godina. Osiječani mogu žaliti jer su do crvenog kartona u potpunosti kontrolirali utakmicu.

94. Na drugoj stativi je ostao Prekodravac koji nije uspio ugurati loptu u praznu mrežu.

93. Udarac Nejašmića s ruba kaznenog prostora je blokirao Lawal.

90. Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

89. S druge strane je pokušao Omerović koji puca ravno u Majkića.

88. Lawal je oduzeo loptu Vrbancu, ali je Gržan spriječio veću opasnost pred svojim golom.

85. Majkić je tijekom jedne intervencije dobio udarac u lice te je ostao ležati na travi.

82. Udarac Miereza je u posljednji trenutak blokirala obrana Istre. No, i da je došlo do pogotka on ne bi vrijedio zbog zaleđa.

80. Osijek je preuzeo posjed i polako sve više karata bacaju u napad.

74. Odmah nakon nastavka igre, Osijek je zaprijetio. Udarac glavom Prekodravca je obranio Majkić.

73. Utakmica je prekinuta zbog bakljade Kohorte.

69. Matković je s loptom ušao u kazneni prostor, ali je sve pratio Majkić koji je izašao s gola i uhvatio loptu.

65. Oštra lopta Devetka je prošla kroz pet metara Osijeka. Ipak, nitko od igrača Istre nije uspio ugurati loptu u mrežu.

60. Istra je skoro došla i do trećeg gola. Ekong je uputio dalekometni udarac, a Kolić je grozno reagirao. Lopta mu je ispala iz ruku i plesala po gol crti, ali na njegovu sreću nije ju prešla.

image
VLADO KOS Cropix

51. GOOOL! Istra je kompletirala preokret. Ekong je sjajnim prodorom završio u kaznenom prostoru Osijeka i mirnom završnicom zabio za 2:1.

50. Istra je preuzela posjed, ali za sada ne uspijevaju s njime ništa napraviti.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

Zoran Zekić se odlučio za dvije promjene uoči početka drugog dijela. U svlačionici su ostali Lovrić i Bukvić, dok su umjesto njih ušli Gržan i Vrbanac.

image
VLADO KOS Cropix

Nakon posljednjeg zvižudka došlo je do okršaja domaće i gostujuće klupe. Veći sukob spriječili su zaštitari.

KRAJ POLUVREMENA

Osijek je prvih pola sata kontrolirao utakmicu i zasluženo vodio. Onda je crveni karton Bralića u potpunosti promijenio stanje na terenu. Istra je odmah izjednačila, a umalo su i u potpunosti preokrenuli susret.

45+2. Poslije crvenog kartona Osijeka i gola Istre, tenzije su na vrhuncu. Žute kartone zbog prigovora su zaradili Lovrić i Zekić.

45. Igrat će se čak pet minuta nadoknade.

43. Udarac Lovrića iz slobodnog udarca otišao je malo pored gola.

41. Istra je skoro u potpunosti preokrenula. Filet je ostavio povratnu loptu za Devetka koji je imao praznu mrežu, ali je pucao daleko pored gola.

39. ⚽ GOOOL! Novi šok za Osijek. Slobodni udarac u kojem je Bralić zaradio crveni karton izveo je Vuk i fantastično pogodio za 1:1. U živom zidu se sagnuo Koski i tako prevario Kolića koji nije uspio obraniti.

37. Bralić je kao posljednji igrač srušio Koskija i zaradio izravni crveni karton. Koski je kao stoper došao skroz do protivničkog kaznenog prostora i zaradio isključenje Bralića.

36. Kohorta je svoj 36. rođendan proslavila prigodnom koreografijom.

33. Pokušaj Blagojevića iz slobodnog udarca otišao je daleko od gola.

31. Loše vijesti za Osijek. Nakon jednog duela na travi je ostao ležati Nejašmić.

30. Pola sata je utakmice iza nas. Osijek zasluženo vodi, ali na Opus Areni ne gledamo pretjerano dobar nogomet.

image
VLADO KOS Cropix

19. Poslije gola Osijeka utakmica se umirila te sada već neko vrijeme nema uzbuđenja.

14.⚽ GOOOL! Lovrić je poslao ubačaj u kazneni prostor gdje je bio Mierez. Argentinac je proslavio gol, iako je upitno je li dirao loptu ili je ona nakon ubačaja Lovrića ušla u gol. Gol je za sada pripisan Lovriću, no ono što je bitnije, Osijek vodi 1:0.

9. Udarac Blagojevića s više od 30 metara je promijenio smjer i umalo prevario vratara Osijeka Kolića koji je ipak uspio obraniti.

7. Matković je tražio Miereza u sredini, ali je siguran pogodak spriječio Koski koji je loptu u zadnji trenutak izbio u udarac iz kuta.

4. Prvi udarac na dvoboju. Dalekometni udarac Kristijana Lovrića je uz sitne poteškoće obranio Majkić.

1. Počela je utakmica na Opus Areni.

S obzirom na to da je danas Dan napuštenih životinja, igrači Osijeka su na teren izašli s napuštenim psima iz osiječkog azila.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 21:24