DAMIR KRAJAC Cropix
SOPIĆEV ADUT

Igra sezonu karijere i sa suigračima juri prema HNL tituli: ‘Moji pogoci nisu nikakva slučajnost‘

Požrtvovni Goda bio je jedan od ponajboljih pojedinaca Rijeke protiv nogometaša iz Velike Gorice
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 24. travanj 2024. 19:58

Jedan od ponajboljih Rijekinih pojedinaca protiv Gorice bio je i branič Bruno Goda. Osim sjajnog pogotka za 3:0 i konačne potvrde pobjede lidera državnog prvenstva na asistenciju Marića, Goda je bio vrlo dobar i u obrambenim zadaćama, kojih je možda bilo i više nego u posljednjim utakmicama, posebice dok Rijeka nije povela. Istina, spominje se i njegov start na Mitrovića, no meritornu odluku prepuštamo stručnjacima jer u SuperSport HNL-u ionako je prilično šarolika lepeza raznih startova koji su čas jedno, čas nešto posve drugo, no to nema nikakve veze s odličnim partijama Gode, koji sigurno igra svoj nogomet života.

- Prije svega čestitke cijeloj ekipi i cijelom stručnom stožeru na još jednoj našoj pobjedi, a veliko hvala i navijačima na podršci. Mislim da je iza mene jedna jako dobra utakmica, postigao sam pogodak, bio sam dosta aktivan i drago mi je da i tako pomažem svojoj momčadi - kazao je Goda u uvodu.

Premalo konkretni

Nije zaboravio primijetiti kako je konačni rezultat u korist Rijeke možda i pomalo nerealan u odnosu na stanje na terenu.

- Imala je i Gorica dvije-tri opasne situacije, mi smo dosta kružili s jedne na drugu stranu, no nismo bili dovoljno konkretni. U nastavku je to bilo puno bolje, a igrači s klupe dali su dobar impuls. Prvi gol Pjace je prelomio utakmicu, poslije toga je bilo sve lakše - dodao je Goda.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Riječka momčad sada nastavlja “mrtvu” utrku s Dinamom za naslov prvaka. Još je svega pet kola do kraja, a momčad suprotno svim predviđanjima i dalje čvrsto drži prvu poziciju.

- Cijelu sezonu nas nekako javnost stavlja u drugi plan, kao da nisu vjerovali u nas, da možemo toliko izdržati. Kraj je četvrtog mjeseca, a mi smo tu gdje jesmo, na prvoj poziciji. Dat ćemo sve od sebe da na toj poziciji ostanemo i do samog kraja - kazat će defenzivac.

Goda je, baš kao i cijela njegova momčad, stavio “ad acta” utakmicu s Goricom i svoje misli maksimalno okrenuo prema Lokomotivi.

- Čeka nas jako teška utakmica, Lokomotiva je stvarno jedna dobra momčad, a to su, eto, pokazali i u zadnjem kolu protiv Dinama, imali su i dvije-tri stopostotne prilike, gdje su mogli poentirati. Mladi su, poletni i sigurno će to biti teško gostovanje u Kranjčevićevoj.

Pokazivanje garda

Kako do tri boda gore?

- Pa, moramo od prve minute biti pravi, pokazati gard koji nas krasi i dokazati zašto smo prvi na ljestvici. Bit će teško, teren je tamo malo lošiji, nije kao naš na Rujevici, ali kažem, kako nama, tako i njima. Ne smije nam to nikako biti alibi, svi moramo biti na maksimumu, igrači s klupe također i onda vjerujem da ćemo se u Rijeku vratiti sa sva tri boda. Imamo veliku širinu u kadru, svaki igrač, onaj koji započne i onaj s klupe, živi za pobjedu, to je jako bitno i to nas krasi cijelu sezonu - reći će Goda.
Veseli se podršci Armade i u Zagrebu.

- Ma, uopće ne sumnjam da neće napuniti Kranjčevićevu, daju nam dodatnu snagu i energiju. Pogotovo kada se utakmica lomi, oni pojačaju navijanje pa i na taj način stvaramo pritisak na protivničku momčad. Svaka im čast i hvala im na tome - kaže Goda, koji je s ukupno šest pogodaka u HNL-u i kvalifikacijama Konferencijske lige (4+2) pri samom vrhu riječkih braniča-golgetera kroz povijest Rijeke u jednoj sezoni.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Mislim da ti pogoci nisu slučajnost, mislim da svojim igrama pokazujem da to nije slučajno, držim dobar kontinuitet i nastavit ću raditi na tome i probati biti što bolje. No, najbitnije je da ekipa pobjeđuje i da uzimamo bodove. Hoće li se drugi i dalje “čuditi” tvojim izvedbama i pogocima? Ha, ha, a mislim da se sada već svi manje čude, no i dalje me dečki zafrkavaju i govore kako je to nemoguće, no ja im pokazujem kako je sve moguće - zaključit će dobro raspoloženi Sopićev branič.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:58