Sergej Jakirović
 

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
SPREMA SE IZNENAĐENJE?

Jakirović mijenja sastav za Rujevicu, džoker s Poljuda sve bliže prvih 11. I to zbog Pjace

Najveća je dvojba trenera Modrih kako posložiti obranu za utakmicu sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. svibanj 2024. 07:14

U kakvom će se sastavu Dinamo suprotstaviti Rijeci na Rujevici? Hoće li Jakirović nastaviti sa sustavom 3-5-2 u kojem Dinamo izgleda bolje, opasnije, stvara više prilika za postizanje pogodaka?

Logika nalaže da neće mijenjati taj sustav, zašto bi uostalom to napravio? Svi iz plave svlačionice ponavljaju da Dinamo na Rujevici ide po pobjedu, da ih neodlučeno uopće ne zanima. A za željenu pobjedu trebat će zabiti gol, a to prije svih mogu Petković i Kulenović u špici. Obojica su u dobroj formi, predstavljaju stalnu opasnost za suparnike. Nema dvojbe da će u udarnom sastavu biti i Baturina, Mišić, Sučić, Ristovski, Vidović i Theophile, branit će naravno Nevistić...

Zapravo je najveća Jakirovićeva dvojba kako posložiti obranu. Jer očekuju se siloviti naleti Rijeke od samog početka, Sopićevoj družini igra samo pobjeda. U zadnje vrijeme ustalio se trojac Bernauer - Theophile - Ristovski u zadnjoj liniji. Međutim, dvojica Francuza baš ne djeluju sigurno, imaju svojih crnih minuta. Još nam je u sjećanju kako se Theophile u Varaždinu okliznuo, Dabro je mogao zabiti i sad bi situacija na ljestvici izgledala drukčije.

Na istoj utakmici kiksao je Bernauer, u srazu s Lokomotivom kod zicera Goričana ispali su obojica kao neki početnici, a Theophile je krivac za gol Varaždina u Maksimiru kad se također poskliznuo, kao da ima krive kopačke. Na prvi pogled djeluju dobro, ali stalno se događa da protivnicima ponude prilike. Varaždin i Lokomotiva to nisu znali iskoristiti, ali Rijeka ima Pjacu, Pašalića, Marića, Ivanovića, Obregona...

image

Ronaël Pierre-Gabriel

ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Trener Modrih za utakmicu na Rujevici sad ima u “špilu” oporavljene Pierre-Gabriela i Maura Perkovića. I sigurni smo da itekako razmišlja o njihovom angažmanu u velikom derbiju. Kad se radi o Pierre-Gabrielu, jako se dopao, pogotovo na Poljudu, kad je igrao na lijevoj strani. Hoće li možda na Rujevici zaigrati na desnoj? Pa da zaigra umjesto Kaneka ili Špikića. Na toj desnoj strani kod Rijeke dominira Marko Pjaca, možda bi s Francuzom Jakirović dobio veću obrambenu sigurnost?

Uz naravno o prodore po boku, Pierre-Gabriel je pokazao da mu je to dobra osobina. Ristovski i Francuz na desnoj strani mogli bi biti prevelika prepreka za razigranog Pjacu... U tom slaganju karata, možda bi Bernauer i Theophile ostali na stoperskim pozicijama, ili bi možda umjesto Bernauera ušao Perković. Pričekajmo, svoje karte Jakirović je otkriti u nedjelju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 07:14