DAMIR KRAJAC Cropix
UTAKMICA SEZONE

Rijeci prijete teški udarci uoči dvoboja s Dinamom, u opasnosti od propuštanja derbija gotovo cijela momčad

Derbi koji bi mogao odlučiti prvenstvo na rasporedu je 5. svibnja na Rujevici s početkom u 19:30
Piše: Rafael SpajićObjavljeno: 23. travanj 2024. 06:47

Za 13 dana na Rujevici igra se derbi koji će vrlo vjerojatno odrediti prvaka SuperSport HNL-a. Prije toga Rijeka i Dinamo imaju gostujuće ispite protiv Lokomotive, odnosno Varaždina. U tim susretima morat će biti oprezni i jedni i drugi budući da velikom broju igrača zbog žutih kartona prijeti propuštanje derbija.

Za Modre su u opasnosti trojica redovnih sudionika u prvih 11, nekoliko stožernih igrača te Mahir Emreli kojeg već duže vrijeme zbog ozljede nema u kadru Dinama. Tako će se u Varaždinu kartona od prvotimaca trebati paziti Josip Mišić, Sandro Kulenović, Gabriel Vidović i Stefan Ristovski dok će mogući izostanak Arijana Ademija i Morena Živkovića vjerojatno malo manje utjecati na Dinamove planove.

Igrači Rijeke će u Kranjčevićevoj morati biti poprilično oprezni. Čak petorica igrača iz defenzivne linije su u opasnosti od propuštanja derbija s Dinamom. Tako će Bruno Bogojević, Danilo Filipe De Melo Veiga, Emir Dilaver, Bruno Goda te Niko Galešić u slučaju žutog kartona zaraditi suspenziju. Njima se može priključiti i Nediljko Labrović koji je također na dva kartona. Osim problema u obrani, u slučaju kartona utakmicu bi mogli propustiti i ključni igrači Marko Pjaca i Veldin Hodža, a u opasnosti su još Emmanuel Banda te Franjo Ivanović.

Derbi koji bi mogao odlučiti prvenstvo na rasporedu je 5. svibnja u nedjelju na Rujevici s početkom u 19:30.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 06:47