TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
EKSPLOZIJA NOVOG POJAČANJA

VIDEO: Lovrić prvijencem otključao vrata Šibenika, Bjelica i dalje drži priključak za Dinamom

Osijek je u 28. kolu HNL-a svladao Šibenik na Šubićevcu s uvjerljivih 3:0
Piše: Davor Trutin/Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2022. 19:24

ŠIBENIK - OSIJEK 0:3 (Lovrić 54‘, Marin 70‘ ag., Topčagić 78‘)

ŠIBENIK (5-3-2): Rogić - Sahiti (od 46. Skorup), Asanović, Bilić, Kvesić, Mina (od 74. Vidović) - Ćurić, Rak (od 59. Torres), Šimunović - Grezda (od 74. Klopp), Marin

OSIJEK (4-2-3-1): Ivušić - Grgić, Škorić, Cheberko, Leovac - Nejašmić (od 79. Jugović), Žaper - Kleinheisler (od 65. Fiolić), Caktaš (od 79. Bohar), Lovrić (od 84. Fućak) - Mierez (od 65. Topčagić)

ŠIBENIK - stadion Šubićevac. Gledatelja: 667. Sudac: Duje Strukan (Split)


Osijek je još jednom prošao slavodobitno kroz Šubićevac. Osam od osam za Bjeličin sastav u jubilarnom 50. međusobnom sudaru u 1. HNL ova dva prvoligaša, ovaj put više nego zasluženo. Mogli su gosti već na poluvremenu riješiti stvar, ali Rogić je spašavao domaće. Ipak, vratar iz Vrane nije čudotvorac, u nastavku su domaći posve posustali, bili su nekako rezervirani, ispuhani i praktički bila je to jednosmjerna utakmica s predvidljivim ishodom.

Prvih dvadesetak minuta bila je to lagana kamilica od igre, s obje strane. S dosta respekta su ušli i jedni i drugi, očekivalo se da će gosti kojima su bodovi važni(ji) u smislu borbe za naslov krenuti žešće, ali to je izostalo. Prvi je zaprijetio Šibenik preko Marina čiji udarac je bio previsok.

U 13. minuti Lovrić je dobio ono što najviše voli – slobodnjak na 22 metra, iskosa taman za njegovu ubojitu desnu nogu. Ali, najveće zimsko pojačanje Osječana zapucao je u blok. Nakon toga uslijedilo je još desetak minuta zatišja, pred slavonsku „buru“. Prvo je u 22. minuti pokretljivi Alen Grgić naciljao glavu Miereza, ali Argentinac puca u Rogića. Minutu potom Kleinheisler se iznenada našao u dobroj prilici (Bilić se poskliznuo) i nakon novog ubačaja Grgića pucao snažno i visoko prema spomen parku na jugu…

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

U 25. minuti Šibenik je kreirao brzu akciju preko Ćurića, nastavio je Kvesić koji idealno gađa u glavu Marina. No, udarac Dinamovog napadača na posudbi sa svega 5-6 metara odlazi pokraj gola. Dvije minute kasnije nova kontra domaćih, opet osovina Ćurić – Marin koji opasno tuče iskosa pokraj gola. No, ionako je označeno zaleđe…

No, onda je uslijedilo desetak uraganskih minuta Osijeka koji je stisnuo Šibenčane svim snagama. Seriju je počeo Nejašmić, nakon odbijene loptu pucao je snažno. Lopta je jurila u suprotni gornji kut, ali Rogić je to fantastično obranio. Od 35. do 39. minute tri velike prilike za goste; prvo je Lovrić zaprijetio, ali to je bilo ništa prema prilikama Miereza i Kleinheislera. Nakon duplog pasa Mađara i Argentinca Kleinheisler je tukao prizemno u sam kut, Rogić uz pomoć vratnice obranio. Novi duel ove dvojice i opet je vratar Šibenčana izašao kao pobjednik, ali treba kazati kako je u ovom slučaju Šibenik sam sebi zakuhao kašu netočnom loptom na 25-30 metara od svoga gola. Na poluvrijeme se otišlo s nepopularnih 0:0, ali Šibenčani su imali znatno više razloga za zadovoljstvo. Osijek je bio kudikamo bolji, konkretniji s 8 udaraca, ali Rogić je radio čuda.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Sahiti je ostao na odmoru u svlačionici zbog ozljede, zamijenio ga je Skorup čime je momčad dodatno ostala bez jednog ofanzivca. Rogić ipak nije uspio spasiti svoje od vodstva Osječana, u 54. minuti Lovrić je načeo mrežu domaćih zabivši svoj prvijenac otkako je došao iz Gorice. Odlučio se Šibenik konačno zaigrati nešto hrabrije, ali i agresivnije prema naprijed, i odmah nekoliko zanimljivih situacija pred golom Ivušića.

LOVRIĆEV GOL ZA 0:1:

Nakon sat vremena dva sporna trenutka, oba pred golom gostiju. Prvo udarac Škorića u glavu Marina, a brzo potom isti igrač je startao na Ćuriću, ali Strukan je ostao nijem. U 70. minuti nakon kornera Čeberko pogađa gredu, a u nastavku akcije Škorić puca u blok. Iz tog kornera upao je drugi gol, slično kao protiv Lokomotive obrana Šibenika ostaje skamenjena, a autogol je postigao Marin. Prekidi su stara šibenska boljka.

AUTOGOL ANTONIJA MARINA ZA 0:2:

U 73. je Lovrić pucao lijevom nogom, a Rogić odbio u korner. U 78. opet nije bilo spasa za Narančaste, Topčagić je povisio na 0:3, a za domaće se ponovio sličan scenarij kao u susretu protiv Lokomotive. Zabio je visoki centarfor i svoj drugi gol, ali je poništen zbog zaleđa. Šibenik je potpuno ostao bez energije, i na kraju je za njih dobro da nisu doživjeli rezultatski fijasko. Pokazalo se da nakon što primi gol Šibenik prestane igrati, kao da izgubi vjeru i želju za borbu što protiv nikoga u ligi, a posebno ne protiv Osijeka vodi u siguran poraz.

TOPČAGIĆEV GOL ZA 0:3:


image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘ - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

84‘ - Izlazi i strijelac Kristijan Lovrić, zamijenit će ga izmenjak Fućak.

81‘ - GOOOL! Bohar je probio desni bok i ubacio u peterac za Topčagića koji bježi pogubljenoj šibenskoj obrani i zabija za velikih 4:0!

Ali ništa od gola, čini se... Žaper je požurio i bio u nedozvoljenoj poziciji usred akcije. Tako je, poništen je četvrti gol Osijeka!

79‘ - Reagira i Bjelica. Izlaze Caktaš i Nejašmić, priliku dobivaju Damjan Bohar i Vedran Jugović.

78‘ - GOOOL! Alen Grgić još je jednom majstorski centrirao, a Topčagić nadvisio mladoga Kloppa i glavom poentirao za 3:0!

74‘ - Nove promjene kod Šibenika. Izlaze Grezda i Mina, ući će Alexandre Klopp i Ivica Vidović.

73‘ - Raspoložen je Lovrić danas! Topčagić je napravio pola posla na lijevoj strani i uposlio Lovrića koji bježi obrani Šibenika, ali još jednom kao pobjednik izlazi Lovre Rogić!

70‘ - GOOOL! Lovrić je iz kornera ciljao prvu vratnicu gdje je Škorić prebacio loptu glavom, a od Antonija Marina to se nesretno odbija u mrežu... autogol zvijezde Šibenčana!

70‘ - TRESE SE GREDA! Čeberko je nakon kornera tukao glavom i pogodio okvir gola! Na odbijanac je naletio Škorić, a njegov udarac od bloka odlazi u korner.

65‘ - Bjelica radi dvostruku promjenu. Umjesto Kleinheislera i Miereza u igri su Ivan Fiolić i Mihret Topčagić.

64‘ - Marin je izveo taj slobodnjak, nije to bilo loše, ali udarac je išao ravno u Ivušića.

63‘ - Žuti karton dobio je Marin Leovac zbog zaustavljanja rukama Antonija Marina, i to u zoni udarca.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

61‘ - Mierez se sjurio u šesnaesterac i pokušao dostići jednu dugačku loptu, ali Rogić je bio brži.

60‘ - Strukan nije oštrije kaznio Škorićev prekršaj na Antoniju Marinu, a na kraju je žuti karton dobio Antonio Asanović zbog prigovora.

59‘ - Novu promjenu radi Računica. U igri je Carlos Torres umjesto Nike Raka.

54‘ - GOOOL! Sjajnu akciju Osječana okrunio je Kristijan Lovrić svojim prvijencem. Nejašmić je pronašao Leovca na lijevoj strani, a nakon njegova izvrsnog centaršuta Lovrić iz poluvoleja aktraktivno probija Rogića za 1:0 Osijeka na Šubićevcu!

51‘ - Još jednom prijeti Lovrić... Opalio je ovog puta s vrha šesnaesterca, međutim nikako da pogodi okvir gola.

46‘ - Počinje nastavak u Šibeniku. Ozlijeđenog Sahitija zamijenit će Dino Skorup, a Bjelica na teren šalje isti sastav.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Žestoko se igra na Šubićevcu, vidjeli smo pregršt grubih prekršaja, ali i sjajnih poteza. Šanse su frcale na sve strane. Nakon početne inicijative Šibenika, Osijek je pohvatao konce igre i dominirao do kraja prvoga dijela. Fantastične reakcije Lovre Rogića spriječile su Bijelo-plave da dođu do pogotka koji bi vratio Osječane na vrh tablice HNL-a.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

45‘+4‘ - Ozlijedio se Suad Sahiti u jednome duelu i iznesen je s terena. Djeluje kao da neće moći nastaviti, sva je prilika da će Računica biti primoran na prvu zamjenu odmah u nastavku.

45‘ - Igrat će se čak četiri minute sudačke nadoknade zbog brojnih prekršaja i prekida na Šubićevcu.

44‘ - Nakon par minuta predaha, novi udarac Kristijana Lovrića testirao je obranu Šibenika. Asanović je njegov šut zaustavio podmetnuvši glavu te mu se neko vrijeme ukazivala liječnička pomoć.

38‘ - Što su sve promašili Bijelo-plavi! Šibenska obrana opet loše reagira, Mierez je presjekao jedno dodavanje i uposlio Lovrića na lijevoj strani čiji udarac zaustavlja Rogić, odbija se to do Kleinheislera koji gađa gotovo jednako kao i minutu ranije te ponovno njegov pokušaj odlazi od vratnice izvan terena... Vratar Šibenika jedina je svijetla točka domaće momčadi!

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

37‘ - Nova velika šansa Osijeka! Kleinheisler i Mierez izbacili su cijelu šibensku obranu duplim pasom, a Mađar na to pogađa vratnicu!

36‘ - Osječani šutiraju iz svih pozicija, kao da se nadaju nekom Rogićevom propustu... Sada je opalio Leovac iz daljine i lakoćom to hvata vratar domaćih.

35‘ - Još jednom šutira Lovrić, ovaj put s oko 20-25 metara, međutim ide to visoko iznad gola.

31‘ - Strašna intervencija Lovre Rogića! Nejašmić je silovito opalio iz daljine, a vratar Šibenika istaknuo se atraktivnom paradom!

27‘ - I opet prijeti Marin! Pobjegao je Bijelo-plavima po lijevoj strani i oštro centirao, ali na drugoj vratnici nitko ga nije pratio.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

25‘ - Velika prilika za Šibenčane! Kvesićev centaršut s lijeve strane dočekao je Antonio Marin, no njegov pokušaj glavom sa šest-sedam metara nije bio precizan.

23‘ - OSJEČANI PROMAŠILI ZICER S PET METARA! Grgić je fantastično uposlio Kleinheislera koji se s pet metara nije najbolje snašao, šutirao je iznad gola!

22‘ - Šansa za Osijek! Grgić je ubacio, a Mierezov pokušaj glavom spretno brani Rogić.

17‘ - Žuti karton za Davida Minu! Lovrić je jurnuo u kontru, a Kolumbijac ga zaustavio rukama te mu je sudac Strukan opravdano pokazao prvu opomenu na susretu.

16‘ - Nastavlja se žestoka igra prepuna grubih duela i stalnih prekršaja. U ovom trenutku obje su momčadi s desetoricom na travnjaku jer su Kvesić i Grgić izvan igre. Čini se da će sve biti u redu s obojicom.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

13‘ - ...međutim, ovog puta Lovrićev udarac nije išao dalje od živoga zida.

12‘ - Ćurić ruši Lovrića u zoni udarca! To će svakako biti posao za spomenutog majstora slobodnjaka...

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

8‘ - Šibenčani su konkretniji na startu. Antonio Marin pokušao je iz daljine i nije tu bilo prave opasnosti po Ivušića. No, djeluje kao da su Šibenčani uspjeli uspostaviti inicijativu.

5‘ - Počelo je žestoko s obje strane. Doduše, ne s prigodama, nego s prekršajima. Vidi se ogromna želja jednih i drugih da što prije dođu do pogotka.

17.05: Počela je utakmica na Šubićevcu. Glavni je sudac Duje Strukan iz Splita.

image

Nenad Bjelica i Dean Računica

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:43