Dinamo je s minimalnih 1:0 pobijedio Slaven Belupo

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
REAKCIJE NAKON POBJEDE DINAMA

Željko Kopić: ‘Dobro će nam doći reprezentativna pauza‘, Zoran Zekić: ‘Žao mi je da nismo bili opasniji‘

Dinamo je s minimalnih 1:0 slavio protiv Slaven Belupa, a svoje viđenje su iznijeli treneri
Piše: Sportske novosti/Goran Čičin MašanskerObjavljeno: 20. ožujak 2022. 18:12

Dinamo je s minimalnih 1:0 pobijedio Slaven Belupo u Koprivnici. Strijelac jedinog gola bio je Mislav Oršić, a nakon susreta se o svemu oglasio i trener Modrih Željko Kopić.

"Teška utakmica, onakva kakvu smo i očekivali s puno trke, puno borbe, ali u konačnici mislim da smo zasluženo došli do nova tri boda. Šeta što je poništen prvi gol jer je bila stvarno lijepa akcija. Danas smo opet nešto malo rotirali. Petkovića smo stavili da više može sudjelovati u kreaciji, a Andrića više naprijed. Nakon toga smo zabili taj drugi gol Oršića, prvi koji je priznat. Nakon toga je sve išlo u našem smjeru. Do poluvremena smo bili dobri, stabilni i pokušavali doći do drugog gola. U drugom poluvremenu je bilo puno duela, puno izbijanja i dugih lopti, a napravili smo i dosta promjena. Vratio nam se i Ademi i odigrao 30 minuta tako da u konačnici imamo dosta razloga za zadovoljstvo", rekao je Kopić nakon utakmice.

Bruno Petković je dobro igrao u ulozi veznjaka i gurao suigrače u prilike.

"Tražimo načina kako poboljšati napadačku igru i kako doći do veće kreativnosti i kvalitenijih lopti prema trećoj trećini, a Bruno je odigrao dobru utakmicu danas."

Veseli povratak kapetana Ademija.

"Naravno, on je izuzetno bitan u više aspekata i sigurno da možemo biti zadovoljni s njegovim povratkom. Zadovoljan sam promjenama. I Tola i Ademi su nam donijeli svježine. Nešto smo i promijenili formaciju da igramo zadnjih pola sata, kada je ušao Menalo, s dva široka krila. Bilo je dobro, bilo je stabilno, ali opet, u drugom dijelu smo imali par situacija gdje smo mogli bolje reagirati u napadu."

Dinamo je i dalje prvi, a slijedi pauza za reprezentacije u kojoj će Kopić ostati bez pola ekipe.

"Imamo veliki broj reprezentativaca koji će nastupati za svoje reprezentacije, a ostali će raditi pripreme za nastavak. Imamo ovaj i slijedeći tjedan da se dobro pripremimo i podignemo formu nekih igrača. Dobro će nam doći ova stanka."

Dinamo je u Koprivnici igrao pred više od tri tisuće navijača.

"Bilo je prekrasno. Mogu se još jednom samo zahvaliti na bodrenju svih 90 minuta. To svim igračima i nama u klubu jako puno znači", zaključio je Kopić.

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić nije se složio s novinarskom konstatacijom da je njegova momčad pružila jako malo.

"Mislim da smo limitirali Dinamo u njihovim najboljim stvarima. Pružili smo zaista malo prema naprijed, apsolutno se slažem s tim, ali nije ni Dinamo nešto pružio. Ne mogu reći da je utakmica bila baš kvalitetna, normalno da su oni zadovoljni s pobjedom, a ja sam zadovoljan odnosom svojih igrača. Žao mi je što nismo bili opasniji, ali takav je dan. Ne znam odakle nam ideja da na dugu loptu idemo raditi zaleđe, oni su tu jednu našu pogrešku iskoristili", komentirao je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:22