DAMIR KRAJAC Cropix
TRI UVJETA U IGRI

Sjajne vijesti za Dinamo, posrtajem danskog prvaka Modri sve bliži play-offu Lige prvaka

Dinamu bi nastup u četvrtom pretkolu zagarantirao minimalno 15 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2024. 22:52

Značajnu 2:1 pobjedu na gostovanju kod Kopenhagena ostvarili su nogometaši Midtjyllanda. Sjajne su to vijesti za zagrebački Dinamo, čiji su navijači s velikim interesom pratili ovaj dvoboj.

Naime, jedan od uvjeta koji mora biti ispunjen da bi Dinamo na ljeto u kvalifikacije za Ligu prvaka krenuo iz playoffa jest da Kopenhagen ne smije biti prvak Danske. S obzirom na spomenuti poraz, dvaput su im mrežu u prvom poluvremenu zatresli Franculino i Charles, sve je izglednije da Kopenhagen neće treću uzastopnu godinu podići titulu danskog prvaka.

Dva kola uoči kraja prvenstva nalaze se na trećem mjestu s 58 bodova, jednim manje od drugog Brondbyja i tri boda manje od prvog Midtjyllanda. Međutim, da bi Dinamo u europske kvalifikacije krenuo na ‘posljednjoj stepenici‘, osim spomenutog Kopenhagena, trebaju se ispuniti još dva uvjeta.

Prvi je da Ligu prvaka ove sezone osvoji Real Madrid, a ne Borussia Dortmund. Drugi je, pak, da Slavia Prag ne bude prvak Češke. Stanje u češkom prvenstvu je takvo da Slavia dva kola prije završetka prvenstva zaostaje četiri boda za Sparta Pragom.

Ukoliko se jedan od ova tri uvjeta ne ispuni, osim što bi krenuli već iz drugog pretkola Lige prvaka, hrvatski bi prvak ostao i bez značajne financijske injekcije. Naime, Dinamu bi nastup u play-offu zagarantirao minimalno 15 milijuna eura, iznos koji donosi igranje četvrtog pretkola, nastup u Europa ligi te bonusi od Uefa-e za marketing i klupski koeficijent.

Linker
16. svibanj 2024 22:53