Armand Duplantis

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
DVORANSKI MITING U BEOGRADU

Veličenastveni Armand Mondo Duplantis srušio svjetski rekord, hrvatski atletičari upisali dobre nastupe

Švedski motkaš na natjecanju u Beogradu iz trećeg pokušaja preletio letvicu na visini od 6,19
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 07. ožujak 2022. 19:58

Sjajni švedski atletičar Armand Mondo Duplantis (22) srušio je na dvoranskom mitingu u Beogradu apsolutni svjetski rekord u skoku s motkom.

Duplantis je u trećem pokušaju preletio 6,19 metara i tako za centimetar popravio rekord koji je sam postavio prije dvije godine u Glasgowu. Mondo je kao i obično bio priča za sebe, počeo je skakati u trenutku kad su mu svi konkurenti već okončali natjecanje, te isprve preskakao 5,61, 5,85 i 6,00 m. U ne osobito jakoj konkurenciji drugi je bio Slovenac Robert Renner (5,31), a treći naš mladi atletičar Ivan Paravac, član osječke Slavonije, koji je preskočio 5,16 m.

image

Armand Duplantis je postavio novi rekord

ANDREJ ISAKOVIC Afp

Na mitingu koji je generalna proba za skorašnje Svjetsko prvenstvo u istom gradu nastupilo je još nekoliko hrvatskih atletičara, a najviše se istaknula Ivana Lončarek koja je pobijedila na 60 m prepone sa svojim najboljim ovosezonskim rezultatom 8.11 sekundi, što je samo pet stotinki sporije od njezina osobnog rekorda. Odlična su bila i dvojica naših daljaša. Filip Pravdica skočio je 7,85 m, samo šest centimetara kraće od osobnog rekorda, što mu je donijelo peto mjesto. Marko Čeko je bio odmah iza njega sa skokom od 7,77 metara čime je izjednačio svoj najbolji ovogodišnji rezultat. Prvi je bio olimpijski pobjednik Miltiadis Tentoglou s 8,25 metara.

Linker
28. travanj 2024 09:00