ŠOKANTAN SLUČAJ

'ZNAO SAM DA NEŠTO NIJE U REDU KAD JE LIJEPA BJELKINJA POTRČALA U RUKE CRNCA' Čovjek koji je spasio otete djevojke postao hit na YouTubeu

Čovjek koji je pronašao djevojke, Charles Ramsey, postao je zvijezda YouTubea. - Znao sam da nešto nije u redu kada je malena, lijepa bjelkinja potrčala u ruke crnca - kazao je

ZAGREB - Tri mlade žene iz Ohija, oslobođene iz zatočeništva nakon deset godina, vratile su se svojim obiteljima dok policija pretražuju kuću strave u Clevelandu gdje su ih držali otmičari, javljaju svjetski mediji u srijedu.

Tri brata su uhićena ubrzo nakon što mlade žene oslobođene u ponedjeljak navečer i očekuje se da će ubrzo protiv njih biti podignuta optužnica za otmicu i zatočenje mladih žena, od kojih su dvije bile maloljetne u vrijeme otmice. Jedan od njih, Ariel Castro, bivši vozač školskog autobusa, vlasnik je kuće užasa.

Amanda Berry (27) nestala je u travnju 2003. godine, a zadnji put je bila viđena kada je odlazila s posla u jednom restoranu brze hrane dan prije svog 17. rođendana. Zahvaljujući njezinom pozivu u pomoć te brzoj reakciji susjeda Charlesa Ramseya spašene su sve tri žene. S njom su zajedno u kući bile Gina DeJesus (23), koja je nestala 2004. u dobi od 14 godina dok se vraćala kući iz škole, i Michelle Knight (32), koja je imala 20 godina kada je nestala 2002. Sve su iz zapadnog Clevelanda gdje su se na kraju i pojavile.

TRI OTETE DJEVOJKE SPAŠENE NAKON 10 GODINA U kući strave rodile su najmanje petero djece!

Nestanak Knight nije privukao pažnju lokalnih medija kao što je to bilo u slučajevima Berry i DeJesus. Njezina baka, Deborah Knight, rekla je za Plain Dealer da su neki članovi obitelji zajedno s policijom zaključili da je ona pobjegla.

Dužnosnici clevelandske policije su izjavili da je zajedno s mladim ženama spašena i šestogodišnja djevojčica, kći Amande Berry, začeta i rođena u zatočeništvu.

Policija je pohvalila Berry za prisebnost i nazvali su je herojem. Nakon što je susjed pomogao Berry da izađe iz kuće tako što je razbio vrata, ona je nazvala 911. Policija je odmah odgovorila na njezin poziv i došla je do kuće u roku od dvije minute. Iz kuće su same izašle Knight i DeJesus i dočekale su policajce.

"Mi ćemo zajedno s našim partnerima, clevelandskom policijom, nastaviti raditi na ovom slučaju kako bismo odgovorili na niz pitanja koja imamo", izjavio je Stephen Anthony, specijalni agent iz FBI-eva ureda u Clevelandu.

VIDEO: 'POMOZITE MI! ZOVEM SE AMANDA. OTETA SAM PRIJE 10 GODINA' Paničan poziv u pomoć

Dužnosnici su rekli da nisu imali naznake da je netko u četvrti znao što se događa u toj kući. Međutim, policija je kazala da je imala kontakt s Castrom u dva navrata. Uhićen je 1993. zbog obiteljskog nasilja, ali protiv njega nije podignuta optužnica.

Godine 2004. policija je došla na vrata njegove kuće u Clevelandu nakon dojave da je Castro ostavio samo dijete u školskom autobusu.

Vjerovalo se da Castro (52) živi sam, ali je u pauzi za ručak nosio kući dovoljno vrećica s brzom hranom i napitaka za nekoliko ljudi.

Castro i dvojica njegove braće, Onil (50) i Pedro (54), u pritvoru su i ubrzo se očekuje podizanje optužnica protiv njih. Policija nije rekla tko je od njih imao kakvu ulogu u ovom slučaju.

Susjedi su Castra doživljavali kao ljubaznog ali suzdržanog čovjeka. Nedavno su ga počeli viđati kako vodi djevojčicu u park i na igralište lokalnog McDonaldsovog restorana. Jedan od susjeda je rekao da je to ista djevojčica koja je bila u rukama jedne od otetih žena kada su oslobođene iz Castrove kuće.

"Ja sam ga vidio s tom djevojčicom jednom ili dvaput. Rekao je da je to kći njegove djevojke", kazao je susjed Israel Lugo.

Tri mlade žene i djevojčica odmah su nakon oslabađanja prevezene u bolnicu gdje su pregledane i u utorak otpuštene te su sada sa svojim obiteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 10:29