NOVI DETALJI

MUČENJA U KUĆI STRAVE Otete djevojke iz Clevelanda satima su visjele na zidu u podrumu

Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight su u kući otmičara živjele kao u zarobljeničkom vojnom logoru

Kako vrijeme odmiče, tako se otkriva sve više detalja o tome kako su živjele i preživjele tri nesretne djevojke koje je Ariel Castro oteo te zatočio u svojoj kući u Clevelandu.

Naime, sada se govori da Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight imaju sindrom ratnih zarobljenika, odnosno da su u Castrovoj kući živjele kao u zarobljeničkom vojnom logoru.

Psiholozi zbog toga govore o PTSP-u te ističu da će im trebati dugotrajna psihološka pomoć.

Neimenovani izvori koji su imali uvid u liječnički karton djevojaka navode da su bile izvrgnute raznim fizičkim i psihičkim torturama. Castro ih je, između ostalog, vezao lancima te su satima visjele na zidu u podrumu.

Vezao ih je i za vrat i za ruke, pa Gina DeJesus zbog toga ima velikih problema s vratnim kralješcima i pokretima glave.

Koža na rukama i vratu bila im je ozlijeđena i “odrana”, pišu američki mediji. Zatvarane su u uske podrumske prostorije bez dodira s vanjskim svijetom.

Na podu su imale samo nekoliko madraca. Često su bile mučene i prebijane, čime se njihov tamničar rješavao neželjenih trudnoća. Djevojke je čupao za kosu, šišao tupim škarama...

No, neki psiholozi napominju kako je svakoj od djevojaka saznanje da u kući ima i drugih žena (i ograničeni kontakt s njima) pomoglo da izdrže strahote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 19:29