PORAZ ELCHEA

VIDEO: Villarreal krenuo pobjedom

 afp

U prvoj od tri današnje utakmice 1. kola španjolskog nogometnog prvenstva Rayo Vallecano je na domaćem travnjaku sa 3-0 savladao novog prvoligaša Elchea...

Veznjak Raya Alberto Bueno zaslužan je za sva tri gola domaćina. Dva je zabio, a za trećeg je asistirao Albertu Perei.

Elche je tijekom susreta imao tek jedan udarac u suparnički okvir, a Rayo je slavio uz 58% posjeda lopte.

Nogometaši Villarreala pobjedom su započeli povratničku sezonu u elitnom razredu španjolskog nogometa. Na gostovanju kod drugog novopečenog prvoligaša Almerije slavili su sa 3-2...

Iako je Almeria u dva navrata vodila golovima Rodrija, "žuta podmornica" je uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist u samoj završnici.

Najveće zasluge za to ima ljetos pristigli meksički napadač Giovani dos Santos koji je u 83. minuti zabio za izjednačenje na 2-2, da bi tri minute kasnije asistirao "džokeru s klupe" Jonathanu Pereiri za treći, pokazalo se pobjednički gol.

Zasluge za preostali gol za Villarreal, njihov prvi na susretu, idu Almerijinom braniču Sebastianu Dubarbieru koji je zatresao vlastitu mrežu.

U posljednjoj je utakmici 1. kola Celta na travnjaku svog stadiona Balaidos ispustila 2-0 prednost protiv Espanyola, te je susret završio podjelom bodova 2-2. Golove za Celtu zabili su Lopez Alex Sanchez i Charles, dok su za Espanyol poentirali Victor Sanchez i Thievy.

Primera, 1. kolo:

Almeria - Villarreal 2-3 (Rodri 39, 74 / Dubarbier 65-ag, Dos Santos 83, Pereira 86)

Celta - Espanyol 2-2 (Lopez 42, Charles 46 / Sanchez 53, Thievy 75)

Rayo Vallecano - Elche 3-0 (Bueno 40, 74, Perea 44)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 17:47