VJEŠT I SAMOUVJEREN

VIDEO: MISTERIOZNI LOPOV Pogledajte kako je hipnotizirao i opljačkao žrtvu

 YouTube / YouTube

LONDON Londonska policija pokrenula je lov na lopova koji ima jedinstven način pljačkanja svojih žrtava. Naime, izgleda da neidentificirani muškarac svoje žrtve hipnotizira prije nego im pretraži džepove u potrazi za novcem.

Njegova zadnja pljačka zabilježena je nadzornom kamerom u jednoj trgovini u sjevernom Londonu, piše Guardian .

Detektiv Mario Bardetti, zadužen za ovaj slučaj, smatra kako nije riječ o hipnozi već o dobro uvježbanom triku ili iluziji. No, bez obzira na način izvođenje pljačke, iskusni detektiv kaže kako nije vidio ništa slično u 20 godina policijske karijere.

'Sumnjivac izgleda nevjerojatno vješto i prepun je samopouzdanja. Vjerujemo kako je dugo uvježbavao to što radi', uvjeren je detektiv Bardetti.

Snimka nadzorne kamere pokazuje sumnjivca, ranih tridesetih godina, kako ulazi u trgovinu i počinje pričati s vlasnikom Aftabom Haiderom (56).

Staje tik do vlasnika radnje i počinje ga dodirivati po trbuhu i ramenima dok žrtva stoji kao ukopana. Potom prekopava trgovčeve džepove i vadi njegov novčanik iz kojeg izvlači poveći svežanj gotovine.

Okreće se i odlazi, a u tom trenutku Haider izgleda kao da se trgnuo iz transa te počinje dozivati lopova, ali prekasno.

Žrtva kaže kako je nepoznati muškarac u njegovu trgovinu ušao oko 11 sati navečer i počeo pričati o nekakvoj trudnici, zatim se počeo trljati po trbuhu asocirajući trudnoću, a potom mu se unio u lice, počeo mu pričati i dodirivati ga.

Haider se ne sjeća sekundi dok ga je lopov dodirivao i pričao mu, a kad je došao k sebi muškarac je već izjurio van.

Prijatelj opljačkanog vlasnika trgovine kaže kako je užasnut tim što se dogodilo: 'Kad mi je ispričao kako je opljačkan, pomislio sam kako može dozvoliti da ga netko grli dok mu prekapa džepove. Kaže kako je naprosto u jednom trenutku postao svjestan da je opljačkan, pojurio je na ulicu za lopovom, ali njega više nije bilo na vidiku'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:34