OPTUŽENI ZA HULIGANTSVO

PAUL MCCARTNEY PISAO PUTINU 'Pustite članove Greenpeaca kući prije Božića!'

Uhićeni su, podsjetimo, za vrijeme demonstracije aktivističke organizacije Greenpeace protiv bušenja nafte u ruskom dijelu arktika prije dva mjeseca

Bivši Beatle Sir Paul McCartney napisao je pismu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu pozivajući ga da se iz zatvora pusti akupina aktivista poznatija kao Arctic 30. U pismu Putinu izrazio je nadu da će 28 prosvjednika i dva novinara biti pušteni svojim domovima prije Božića.

Uhićeni su, podsjetimo, za vrijeme demonstracije aktivističke organizacije Greenpeace protiv bušenja nafte u ruskom dijelu arktika prije dva mjeseca. U skupini je šest Britanaca i svi su optuženi za huliganstvo.

McCartney je u svom pismu pismu ruskog predsjednika oslovio sa Vladimire vjerojatno imajući na umu kako se s njim susreo prije desetak godina. "Milijuni ljudi u desecima zemalja bili bi vam vrlo zahvalni ako biste intervenirali i završili ovu aferu. Znam da su ruski sudovi i predsjedništvo odvojeni, no pitam se bi li ste mogli iskoristiti vaš utjecaj kako biste vratili zatvorenike njihovim obiteljima, napisao je McCartney. Putin nije još odgovorio na ruski ambasador u Londonu rekao je glazbeniku kako se taj slučaj pogrešno predstavlja u medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:40