DOBRE VIJESTI

Najpoznatiji ukrajinski mačak ‘umirio‘ obožavatelje: Na sigurnom je, u Francuskoj!

Njegovih milijun pratitelja na Instagramu odahnulo je saznavši da su on i obitelj pobjegli iz zemlje

Ilustracija

 Cindy Sutton/Alamy/Alamy/Profimedia

Simpatični Stepan slovi za najpoznatijeg ukrajinskog mačka, što govori činjenica da ga na njegovom Instagramu prati preko milijun ljudi. Suočen s ratom, ovaj ljubimac trenutno se nalazi u Francuskoj odakle nestrpljivo čeka dan kada će se vratiti svojoj kući. Svojim simpatičnim objavama pod imenom "iloveyoustepan" davno je osvojio srca svih pratitelja, a ponajviše "mrzovoljnom" facom dok pozira s raznim rekvizitima, piše Klix.

Profil mačka čija je adresa u Harkovu vodi njegova vlasnica Anna, a nakon što je počeo rat, mnogi su se zabrinuli primijetivši da Stepanove objave već neko vrijeme nedostaju. Budući da je Harkov drugi po veličini grad u Ukrajini, udaljen oko 25 kilometara od granice s Rusijom, sam po sebi je glavna meta ruskih trupa. No, iako još uvijek nisu uspjeli da ga zauzmu, njegovi se stanovnici svakodnevno suočavaju s nemilosrdnim bombardiranjem.

Nasreću, Stepan i njegova vlasnica uspjeli su se skloniti na sigurno, a to su potvrdili i posljednjim objavama na Instagramu gdje su opisali s čim su se to suočili na putu do Francuske.

- Rano ujutro 24. veljače dok smo još spavali, začula se neka eksplozija. Nisam odmah shvatio o čemu se radi, no nakon pola sata, eksplozije su se ponovile, a prozori zadrhtali. Skočio sam i shvatio da je nešto strašno posrijedi. Shvatili smo da je rat došao našoj kući - stoji u njegovoj objavi.

Na profilu, Anna je objasnila kako su prvog dana rata prizori razaranja bili najteži.

- Granate su pogađale susjedne kuće koje su gorjele pred našim očima. Nekim čudom, naša kuća ostala je sigurna sedmicu dana, no osmog dana granata je doletjela na balkon susjedne kuće i oštetila je, a dvije-tri granate pale su i u dvorište ispred naše kuće - opisali su.

Nakon noći u podrumu i tjedan dana bez struje, odlučili su napustiti grad.

- Volonteri iz Harkova odveli su nas do željezničke stanice gdje smo vlakom krenuli do Poljske. S oko pet tisuća ljudi stajali smo devet sati na granici kada smo napokon ušli u zemlju - objasnila je Anna na profilu svog ljubimca.

Istakla je kako im je tamo Svjetska asocijacija Influencera i blogera iz Monaka pomogla da dođu do Francuske.

- Sada smo dobro. Veoma smo zabrinuti za našu rodbinu u Ukrajini i učinit ćemo sve što možemo da pomognemo našoj zemlji. S nestrpljenjem čekamo dan kada ćemo se vratiti svojoj kući - zaključili su.

Njihova objava oduševila je brojne Stepanove obožavatelje, kojima je laknulo što su mačak i njegova ljudska obitelj na sigurnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:47