PETRINJA

Nakon tri mjeseca borbe za njegovo zdravlje, Medo vraćen svojoj skrbnici "Susret je bio dirljiv"

Pas je imao kožne probleme, koje su dovele do otvorenih rana. Zbog toga je doveden u Zagreb, gdje ga se izliječilo
Pas Medo u vrijeme kad je pronađen
 Gradsko sklonište

Medo, pas koji je postao jedan od simbola stradanja životinja u Petrinji tijekom razornog potresa koji je krajem prosinca pogodio Sisačko-moslavačku županiju, vraćen je kući.

Djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba preuzeli su ga 30. prosinca. Bio je u lošem stanju. Imao je velike kožne probleme. Zbog toga je kraj prepona imao i otvorene rane.

U Dumovcu je prvih mjesec dana bio na odgovarajućoj terapiji. Tom sedmogodišnjaku tad stvarno nije bilo lako.

image
Medo sa svojom obitelji
Gradsko sklonište

- Medo je sada novi pas! Sjećam se koliko je bio prestrašen i nepovjerljiv prema ljudima kad sam ga preuzimao na stubištu jedne u potresu oštećene zgrade u središtu Petrinje. Medi je bila potrebna hitna i sustavna pomoć veterinara. S poboljšanjem Medina zdravstvenog stanja raslo mu je i raspoloženje. Njegov susret s vlasnicom bio je dirljiv. Teško je procijeniti tko se kome više veselio - kaže Damir Skok, ravnatelj ZOO Zagreb, u čijem je sklopu Dumovec.

Ekipa Skloništa u Petrinju je u ponedjeljak, uz Medu, vratila još jednog psa – kujicu Besku. O njoj i njezinu leglu vlasnik se nakon potresa nije mogao odgovarajuće brinuti. Od osmero štenaca, četvero ih je već udomljeno, no četiri preslatka mališana u Skloništu još uvijek čekaju svoje ljude i odlazak u novi dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:38