NEOČEKIVANO

Neobična je slijepa putnica iz Međimurja stigla u Zagreb: ‘Ručala je i potražila mjesto za odmor...‘

Budući da je posve zdrava, odmah smo je pustili na slobodu - objavili su iz Dumovca
 Azil Dumovec

Bila je to nedjelja popodne i jedna je žena provela bezbrižan dan u Termama Sveti Martin. Dok je ona uživala, netko drugi se najeo i pronašao siguran zaklon. Ne bi se to dvoje nikada povezalo, da nije riječ o životinji koja je potražila zaklon u njenom automobilu.

Kad se vratila kući u Zagreb, žena je odlučila provjeriti ulje u motoru svojeg automobila. Kad je digla poklopac, brzo ga je spustila i odjurila po telefon. Nazvala je Dumovec i zamolila da dođu u Kozari putove i da joj pomognu.

U motoru je, naime, vidjela rep životinje za koju je bila prilično sigurna da je zmija. Kad je hvatač Domagoj iz Dumovca stigao na teren, složio se s njom. Bila je to bjelouška.

- No, zmija se s njim poigravala skrivača. Svojom se bojom stopila s unutrašnjošću limarije. Bila je prava umjetnost pronaći je. Na kraju ju je naš strpljivi kolega uočio u prednjem dijelu automobila – u blizini blatobrana. Mjesto je to kamo se zmije vole zavući, a odakle ih je gotovo nemoguće izvući. Naš kolega ju je vješto dohvatio i izvukao iz automobila.

Riječ je bila o bjelouški. Imala je napuhnut trbuščić. Vjerojatno je ručala, pa potražila mjesto za odmor. Probudila se stotinjak kilometara dalje.

Budući da je posve zdrava, odmah smo je pustili na slobodu - objavili su iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:47