KOJI STAV!

Mačka i dva orla junaci neobične snimke koja je oduševila ljude diljem svijeta

Čupavica je uvjerena kako je cijela situacija prilično zabavna, pa je zaigrana

Ilustracija

 Filet Photographics/Alamy/Profimedia

Mnogi vjeruju kako mačke imaju devet života, a čini se kako u to ponajviše vjeruju one same. Nema tog stvorenja kojeg se one boje - čak ni kada se radi o njihovom vlastitom dobru, neće ustuknuti. U nekim pak situacijama uopće nisu svjesne da je to stvorenje opasno i, kako bi se reklo, imaju više sreće od pameti.

U snimci koja je oduševila ljude diljem svijeta ta ‘sreća‘ iz izreke je staklo. Ono je to koje dijeli mačku od ptica koje stoje s vanjske strane. Ono je razlog zbog kojeg je mačka toliko razigrana, umjesto da se skloni od letećih predatora. Da se nađu u prirodi, sasvim je jasno da bi ovi orlovi odlučili kako bi ona bila sjajan obrok. Doduše, iz njihova ponašanja na ovoj snimci, čini se da su toga svjesni, ali staklo stoji između njih i hrane.

Mačka je, pak, uvjerena kako je sve to dobra zabava. Baca se na leđa, igra se s pticama, a njen govor tijela pokazuje kako ni ne pomišlja da bi joj one i na kakav način mogle biti prijetnja. Možda je stvar u tome da ih ne doživljava ozbiljnije od, recimo, ribica koje lovi na ekranu mobitela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:22