ZALUTAO

Neobični posjetitelj vojne zračne baze: Veliki gmaz došetao do aviona, nastala je panika

Stručnjaci vjeruju kako je za dolazak na to mjesto imao romantične razloge

Aligator na pisti

 / Swns/Swns/Profimedia

Događa se da divlja životinja zaluta na avionsku pistu. Uglavnom su to ptice i lisice, ali ima i drugih stvorenja. Recimo, na pisti vojne zračne baze MacDill na Floridi pred avionom se pojavio ni više ni manje nego - aligator. Taj je svat tamo nekako zalutao, iako se ne zna odakle je točno došao. Odnosno, možda i nije zalutao, nego je ona bila na putu do nečeg važnog,

Ili bolje da kažemo, nekog važnog.

U travnju aligatori na Floridi znaju zalutati na područja gdje ih prije nitko nije vidio i to zato što su u potrazi za partnerima. Vjeruje se kako je to bio motiv ovom gmazu da napusti svoj dom u krene u bijeli svijet, kako bi našao svoju srodnu dušu.

Aligatori su, naime, monogamna stvorenja, koja tijekom života imaju jednog partnera i nakon njegove ili njene smrti obično više nemaju nikoga.

No, ljudi nisu cijenili romantične pobude ovog stvora. Videći ga kraj aviona, pozvali su stručnjake iz Florida Fish and Wildlife Conservation Commission i objasnili im da bi voljeli da stvora maknu malo dalje od njih. Oni su stigli, ulovili ga i odnijeli do najbliže rijeke, gdje je pušten na slobodu.

Nadamo se da će imati sreće pri pronalasku svoje srodne duše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:19