NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

BLAMAŽA POSRNULOG NOGOMETAŠA Dino Drpić grca u dugovima, rulet ga je odveo na dno, pekaru mora vratiti 33.000 eura plus kamate

Zagreb, 180111.Zagrebacka spica opet je ozivjela poznatim licima.Na slici: nogometas Dino Drpic na Cvjetnom trgu.Foto: Miso Lisanin / CROPIX
 Miso Lisanin / CROPIX

Dino Drpić (34), bivši Dinamov stoper, ne prestaje grcati u dugovima. Osim što se na listi srama poreznih dužnika njegov dug državi popeo na impresivnih 1,3 milijuna kuna, Dino Drpić dužan je i poznanicima od kojih je jedan od njih svoj novac odlučio potraživati i službeno - sudskim putem.

Na Općinskom sudu u Zagrebu nedavno je donesena nepravomoćna presuda prema kojoj Dino Drpić mora vratiti 33.000 eura s kamatama Ređiju Jelićiju (42). Dugovanje datira od prije osam godina, a osim duga posrnuli nogometaš mora platiti i više od 30.000 kuna sudskih troškova.

Bez razloga

Jelićiju je prekipjelo u siječnju 2011. godine, nakon što je četiri godine bezuspješno pokušavao dobiti natrag svoj novac. Podnio je tužbu predočivši kao dokument ovjerenu zadužnicu kod javne bilježnice Vesne Pučar.

Drpić se putem odvjetnika, međutim, u cijelosti usprotivio tužbi ističući nedostatak pravnog interesa i objašnjavajući da Jelići posjeduje zadužnicu kao ovršnu ispravu pa mu je zbog toga nejasan razlog pokretanja sudskog postupka.

Brza uplata

Za razliku od Drpića koji se ne smatra dužnim i tvrdi da je dug zapravo u njegovo ime djelomično vratio Vilim Karlović, osoba koja trenutno služi zatvorsku kaznu za ubojstvo vlastitog kamatara, Ređi Jelići tvrdi suprotno.

- Do danas nisam dobio ni lipe nazad! Dinu Drpića poznajem dugi niz godina jer se i sam krećem u društvu nogometaša. U lipnju 2007. godine nakon jedne utakmice Dino me zamolio da mu posudim određeni iznos novca koji mu treba za nekakvu brzu uplatu.

Obećao mi ga je vratiti za nekoliko dana. Dao sam mu 33.000 eura kod javnog bilježnika i u tu svrhu smo potpisali dokument koji je nazvan zadužnica. To je zapravo ugovor o zajmu koji smo obojica potpisali, a tekst ugovora pisao je javni bilježnik kod kojeg smo ovjerili dokument. Znate, u to vrijeme imao sam vlastitu pekarnicu i softversku tvrtku i novac mi nije bio problem.

Imao sam ga kod sebe. I da, istina je da poznajem Vilima Karlovića, ali taj mi čovjek nikada nije dao novac na osnovi spornog zajma - posvjedočio je Ređi Jelići prisjetivši se kako je mjesec dana nakon sklapanja ugovora, 13. srpnja 2012., zvao Drpića, ali uzalud. Nogometaš mu se više nije javljao na telefon.

Manjkava dokumentacija

Prilikom donošenja presude Drpiću u prilog nije išla ni manjkava dokumentacija koja bi potkrijepila povrat duga o kojem on govori. Iako je tijekom postupka predlagano svjedočenje Vilima Karlovića za kojeg je Drpić rekao da je u njegovo ime vratio dio duga Jelićiju, Karlović je ignorirao sve sudske pozive. Koji je pravi motiv Karlovićeve šutnje ostalo je nepoznato, a ono što je poznato jest da je Karlović još uvijek u zatvoru zbog ubojstva vjenčanog kuma Adriana Ćupića (34) koji ga je kamatario godinama. Zatvorska kazna istječe mu početkom 2017. godine.

Godinu dana od ubojstva Ćupića spekuliralo se da je Karlović pokušavao “otkupiti” Drpićeve kockarske dugove od čak 200.000 eura kucajući pritom, navodno, i na vrata čelnika Dinama.

Elektronski rulet odveo ga na dno

Drpića je na dno odveo elektronski rulet. Postao je rob dugova. Ne bi li mu pomogli u rješavanju dugova Zdravko i Zoran Mamić su mu u početku pomagali. Spominjao se iznos od 350.000 eura. No uvidjevši da je to rupa bez dna, i oni su Drpiću odlučili zatvoriti pipu, ali otkazati mu nogometnu suradnju s Dinamom.

Sve su se te peripetije događale nakon što je Drpić, kao nogometaš Dinama, poslije derbija na Maksimiru 2006. godine, pokazao Hajdukovim navijačima stražnjicu. Drpić je taj potez skidanja dresa pravdao kao revolt jer su Hajdukovi navijači njegovoj supruzi Nives Celzijus upućivali vulgarne povike. Osim što ga je disciplinski sudac Prve HNL kaznio sa 20.000 kuna, Drpić je i na Prekršajnom sudu kažnjen sa 1000 kuna jer je pokazivanjem stražnjice povrijedio moralne osjećaje građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 23:18