KOMENTIRAO DP

Furio Radin otkrio zašto nije dao potpis Plenkoviću? ‘SDSS? Mene osobno to pogađa. A i oko nekih stvari imam dvojbe‘

Radin je istaknuo da je cilj nacionalnih manjina da budu aktualizirani operativni programi iz prošlih mandata

Furio Radin

 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Furio Radin, saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine, gostovao je na N1 prije nego li je Andrej Plenković predao potpise predsjedniku Milanoviću te je komentirao formiranje nove hrvatske Vlade.

“Da je trebalo biti više potpisa, bilo bi. Ima dva potpisa i ja bih se zaustavio na tome jer se počela miješati Vlada i koalicija, o Vladi tek treba početi razmišljati. Nitko ne govori o programu”, rekao je Furio Radin. (op.a u međuvremenu je Plenković predao Milanoviću četiri potpisa manjinaca, među kojima nije bilo Radina)

Radin je istaknuo da je cilj nacionalnih manjina da budu aktualizirani operativni programi iz prošlih mandata: “Za nas i za sve ostale manjine”, rekao je.

Radin je komentirao i odbacivanje SDSS u pregovorima između HDZ-a i DP-a.

“Mene osobno to pogađa, govorim u svoje ime. Trebalo bi pogoditi one koji to zahtijevaju jer isključivanje nije snaga, uključivanje je”, istaknuo je.

“Izgleda da su dva potpisa ušla u one koji podržavaju ovu koaliciju. Što se Vlade tiče, počinjemo raditi na programu i vjerujem da ćemo doći do programa koji će biti dobar za sve i za nas, imam povjerenja u mandatara”, dodao je Radin.

Radin je odgovorio na pitanje postoje li opasnosti u programu Domovinskog pokreta: “Nakon što se predaju potpisi čekam da se počnu davati prave izjave na sva pitanja. Postoje stvari oko kojih imam dvojbe kao što je uplitanje u novinarstvo”, kazao je.

“Snaga je u politici da suočiš s onima koji ne razmišljaju jednako kao ti”, dodao je Radin.

Četiri manjinca dali potpise

Dobili smo neslužbenu potvrdu da su potpise za mandatara dala četvorica zastupnika nacionalnih manjina i to Armin Hodžić, Robert Jankovics, Veljko Kajtazi i Vladimir Bilek. Furio Radin, zastupnik talijanske nacionalne manjine očito se odlučio solidarizirati s troje zastupnika SDSS-a koji zbog uvjeta Domovinskog pokreta nisu smjeli biti potpisnici za većinu. No, kako nam kažu izvori u HDZ-u, to ne znači da neće na kraju svih osam zastupnika manjina podržati Vladu u Saboru, uključujući i SDSS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:40