UTRKA ZA VEĆINOM

Glavni tajnik Domovinskog pokreta otkrio: ‘U 14 sati ćemo razgovarati sa SDP-om, a u 16 s Mostom...‘

Dabro dodaje i da su u stranci apsolutno jedinstveni te da vjeruje članovima, iako ne može ni za koga staviti ruku u vatru

Josip Dabro









 

 Vlado Kos/Cropix/

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro je za N1 televiziju govorio o pregovorima za slaganje nove vlade. Kaže da pritisaka nema, a odgovorio je i na pitanje o tome je li Domovinski pokret rekao da želi Ministarstvo financija.

- Mi ni s kim nismo razgovarali na temu ministarstava, pozicija. Bilo je puno novinara, drugačije je unutra, nego na portalima. Vjerojatno, sigurno, to što je izgovorio, nije bilo nikakvog govora ni s kim ni o predsjedniku Vlade ni ministarstvima, ništa, rekao je Dabro.

Kaže da pregovori još uvijek nisu počeli, no neformalnih razgovora je bilo.

- U 14 sati imamo razgovor sa SDP-om. Nije bitno gdje, novinari stalno pitaju gdje, pustite malo i nas da imamo mira, kaže.

Na pitanje o tome kako to da desni DP ide u pregovore sa SDP-om, Dabro kaže:

- Lijeva, desna opcija, što znači 90-ih, što danas. Mi govorimo o problemima Hrvatske, mi smo predziđe kršćanstva, Europe, svaki dan imamo ilegalne ulaske u zemlju. Tražimo da se provodi zakon o zaštiti nadzora državne granice. Mi nikada nismo rekli vojsku na granici. Imao sam bezbroj upita. To je tražio Most, mi smo tražili da naša policija radi svoj posao, bude bolje opremljena i plaćena i da ih bude više.

Dabro dodaje i da su u stranci apsolutno jedinstveni te da vjeruje članovima, iako ne može ni za koga staviti ruku u vatru.

Osvrnuo se i na uvjet DP-a da se Vlada mora formirati bez SDSS-a.

- To je naša ključna odrednica, o tome je više bez veze razgovarati. Srpska nacionalna manjina, i to je predsjednik danas jako dobro komunicirao, ljudi iz te manjine su bili na našim listama. Mi nemamo problem s nacionalnim manjinama, posebno ne sa srpskom. SDSS, financiranje Novosti i to što Vlada izdvaja sredstva za srpski svet – DP je protiv toga i bit ćemo protiv toga po cijenu novih izbora ili toga da budemo oporba. Od toga se ne odstupa, rekao je Dabro za N1.

Najavio je da će večeras biti više informacija. U 14 sati će DP razgovarati sa SDP-om, u 16 s Mostom, a danas će razgovarati i s dijelom HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:57