‘METKOM U ČELO‘

Plenković komentirao skandaloznu Zekanovićevu izjavu o Grbinu: ‘Proklizao je ovaj put...‘

Zekanović je predsjednika SDP-a nazvao političkim zombijem

Hrvoje Zekanović

 Screenshot/

Andrej Plenković predstavio je danas saborskim zastupnicima i zastupnicama ministre i program nove Vlade nakon čega je uslijedila rasprava. Za repliku se prvotno prijavilo čak 75 zastupnika, što je povijesni broj.

Jednu od replika dao je i SDP-ovac Ranko Ostojić.

“Vaš žetončić zečinar prijetio je jučer kolcem i metkom u čelo. S obzirom da je to nedopustivo, volio bih da kažete kako biste se borili s takvom vrstom nasilja”, pitao je Ranko Ostojić te pozvao Plenkovića da se osvrne na uvrede koju su ranije razmjenjivali HDZ i DP. “Kako vam ljudi mogu vjerovati?”

“Što se tiče vaše opaske, Jandroković je jučer reagirao. On je to, kako sam shvatio, više figurativno govorio”, rekao je Plenković o Zekanoviću. “Ja to nikad ne bih tako rekao, proklizao je ovaj put jako puno.”

“Ono što smo slušali od Milanovića, od Grbina… Dio je retorike koja je vaše ogledalo”, dodao je.

Zekanović je, podsjećamo, predsjednika SDP-a nazvao političkim zombijem, a onda je nastavio sa skandaloznim istupom.

- Tema svih tema je kako će, figurativno, visiti naglavačke predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Kad ga vi smaknete politički. Dakle, on je trenutno politički zombi. Živi mrtvac. Čovjek koji je izgubio izbore i koji će kroz koji tjedan, a vi to znate, već se neki konkurenti... Više ga nitko i ne brani. Evo, izazivam vas. Tko će braniti Peđu Grbina? Ajmo! Neće ga nitko braniti. Pa naravno. Tko će zombija braniti? Zombija jedino možeš, znate one filmove, jedino kolcem i metkom u čelo. Da, da... Dakle, tema svih tema je raspad i obračun u SDP-u te gdje će Peđa Grbin raditi uskoro. Tema je i to da je 20 posto zastupnika Mosta napustilo Most. To je tema, a nije tema neka najnormalnija koalicija koja će sutra upravljati državom - kazao je Zekanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:29