OBNOVA BANIJE

Pristiglo 19 ponuda za izvođače radova na 10 tipskih zgrada u Sisačko-moslavačkoj županiji, evo kako bi trebale izgledati

Do sada je preko Programa nekonstrukcijske obnove obnovljeno 1800 obiteljskih kuća, a trenutno se radi na njih 876

Idejno rješenje naselja ''Zrin'' u Petrinji

 Sduosz

Postupak otvaranja ponuda za izvođače radova na 10 tipskih višestambenih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije koji se financiraju sredstvima iz fondova Europske unije u utorak je proveden u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje (SDUOSZ).

SDUOSZ javlja da je zaprimio ukupno 19 ponuda: sedam izvođača javilo se na natječaj za izgradnju četiri višestambene zgrade u Petrinji sa 64 stana, šest izvođača javilo se na natječaj za izgradnju četiri višestambene zgrade u Glini s 52 stana i šest se izvođača javilo na natječaj za izgradnju dvije višestambene zgrade u Topuskom s 26 stanova.

Procjena je da vrijednost radova iznosi 108.200.000 kuna bez PDV-a.

SDUOSZ kaže da je ovim natječajem pripremio i projekte izgradnje novog naselja "Zrin" u Petrinji koje će brojati 144 stana. Očekuje se da će ono biti izgrađeno za godinu dana.

image

Idejno rješenje naselja ''Zrin'' u Petrinji

Sduosz
image

Idejno rješenje naselja ''Zrin'' u Petrinji

Sduosz
image

Idejno rješenje naselja ''Zrin'' u Petrinji

Sduosz

"U sljedeća dva tjedna provest ćemo i novi natječaj za šest zgrada u Petrinji i Gvozdu, a nakon toga pokrenuti ćemo i natječaje za nove zgrade u Glini i Dvoru. Ukupno govorimo o 20 zgrada. Danas je bilo prvo otvaranje ponuda u razvoju tog projekta, to je prvi veliki natječaj. Do danas smo realizirali i obavili ukupno javnih nabava za izradu projekata i izvedbu radova obnove u iznosu većem od 350 milijuna kuna na području Banovine. U ovom trenutku ova nabava je šlag na torti", rekao je državni tajnik Gordan Hanžek.

Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji prvih 13 zamjenskih obiteljskih kuća, a izgradnja 19 kuća u visokoj je fazi pripreme.

"Do danas je Središnji državni ured ugovorio radove na izgradnji 138 zamjenskih obiteljskih kuća. Za sljedećih 78 kuća u visokoj je fazi provedba javne nabave, tako da ćemo uskoro imati ugovore za izgradnju 216 zamjenskih obiteljskih kuća", izjavio je državni tajnik.

Do sada je preko Programa nekonstrukcijske obnove obnovljeno 1.800 obiteljskih kuća, a trenutno se radi na njih 876.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje kaže da dinamika nekonstrukcijske obnove pokazuje da se tjedno obnavlja 100 obiteljskih kuća, za što su angažirana 43 gospodarska subjekata.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine izdalo je 145 rješenja za povrat sredstava po provedenoj samoobnovi za što je odobreno 2,45 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:32