'MAKLJAŽA' U SABORU

SDP: Bajić je Stand Bajić jer na stand by drži neke prijave u ladicama

ZAGREB - SDP nije dugo trebao čekati odgovor na svoje protivljenje još jednom Bajićevu mandatu . HDZ-ovac Vladimir Šeks optužio ih je kako ne žele Bajića jer je počeo i protiv njihovih članova podnositi kaznene prijave.

- Bačena je loptica u dvorište SDP-a i zato Bajiću palac dolje. Nije se udovoljavalo na radio valovima državno odvjetničkih želja iz SDP-a i zato palac dolje - poručio je Šeks. Kada bi se prihvatio zahtjev SDP-a da se odbije Bajićevo imenovanje Šeks tvrdi kako bi se time poslala poruka: zaustavite ovoga kojii želi napraviti reda i kod kojeg nema nedodirljivih.

- Nema Elliota Nessa, ali nema niti Elliota Nessa po željama i narudžbama iz SDP-a - naglasio je Šeks. Brzo je stigao i SDP-ov odgovor. Podsjetili su Šeksa kako je malo pobrkao kronologiju.

- Nismo mi rekli da smo protiv Bajića nakon što je on počeo pokretati kaznene prijave protiv SDP-ovaca već je Bajić to pokrenuo nakon što smo najavili da ga nećemo podržati - upozorio je Stazić. Njegov kolega Arsen Bauk dodjelio je glavnom državnom odvjetniku novo ime - Stand Bajić.

- Jer u ladicima na stand by drži neke prijave - objasnio je Bauk.

Osim SDP-a još jednom Bajićevu mandatu usprotivio se i Glavašev HDSSSB.

- Mladen Bajić nije kao Elliot Ness već kao Aleksandar Ranković koji je državne mehanizame koristio za političke obračune - oštro je HDSSB-ovac Ivan Drmić govorio o glavnom državnom odvjetniku. Bajića je Drmić nazvao “solidnim političarem” koji je dobro plivao u političkim vodama i nadživio svoje političke gazde.

- Bajić je uvijek igrao za sebe, vukao je poteze da bi opstao - rekao je Drmić koji smatra kako Bajić zbog nekih svojih poteza snosi ne samo moralnu već i kaznenu odgovornost.





Oporbeni HNS nije se odredio oko Bajića pa će njihovi zastupnici glasati prema svojoj savjesti.

- Jer jedni smatraju da se Bajića ne smije podržati jer je, unatoč tome što je dobro radio, pokazao da je podložan političkim utjecajima. Drugi pak, da je veći rizik izabrati novog čovjeka kojem će trebati neko vrijeme da se uhoda zbog čega će biti zaustavljen ovaj zamah u progonu korupcije - objasnila je Pusić.

HSS je dao Bajiću apsolutnu podršku jer, kako je to objasnio Stipe Gabrić Jambo, upravo je on najbolji primjer da je DORH dobro radio.

- Upravo je na slučaju Jamba DORH bio najučinkovitiji jer su odradili svih 100 prijava koje su stigle protiv mene - rekao je Jambo.

IDS-ovac Damir Kajin složio se s ocjenom HDZ-ovca Vladimira Šeksa iz jednog istupa prije desetak dana kako je Bajić kad je riječ o obračunu s korupcijom imao autocenzuru.

- Za mene je autocenzura već problem od toga da netko blokira istrage. Najbolji primjer je jedan stan u jednoj ulici za kojeg je DORH rekao da je stečen po zakonu da bi nakon dva dana saznali da nije bilo niti po zakonu niti po Ustavu - osvrnuo se Kajin na pitanje stana premijerke Jadranke Kosor . Tvrdi kako se vara svatko tko misli da izborom novog držvanog odvjetnika više neće biti autocenzure.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 13:40