NEĆE NA BURZU

SVETIMIR MARIĆ BIT ĆE POMOĆNIK DIREKTORA ZET-a Bandić zaposlio brata ministra Gorana Marića, imat će plaću između 10 i 12 tisuća kuna

 Damjan Tadić / Hanza Media

Svetimir Marić, brat ministra državne imovine Gorana Marića, uskoro bi se trebao vratiti na svoje nekadašnje radno mjesto - u Zagrebački holding.

Kako doznaje Jutarnji list, Svetimir Marić obavio je kratak razgovor sa predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga Anom Stojić Deban, sastanak se održao u prostorima direkcije društva u Vukovarskoj ulici, a Marić bi svoju poslovnu karijeru trebao nastaviti kao pomoćnik trenutne direktorice Zagrebačkog električnog tramvaja Ljube Žgele.

Kako doznajemo, njegova bi plaća, bez dodataka na staž, trebala iznositi između 10 i 12 tisuća kuna.

Čeka se potpis

Iako je razgovor obavljen, Marić još nije potpisao ugovor o radu, tako da nije poznato kada bi trebao početi s radom.

U Zagrebačkom holdingu o ovom slučaju trenutno šute. Službeno samo napominju da će, “ako gospodin Marić prihvati ponudu i uvjete, pravodobno obavijestiti javnost”.

Svetimiru Mariću posao u Zagrebačkom hodlingu ponudio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon što se otkrilo da je brat ministra Marića postao član Uprave Tehničkih servisa željezničkih vozila.

Nakon što je priča objavljena u medijima, Svetimir Marić dao je ostavku, a Bandić mu ponudio posao kao “čovjeku koji radi 34 godine svoj posao pošteno i korektno” te kako “može doći u Holding ili u Integrirani promet ili u ZET da nam pomogne da radimo zajedno”.

Bandić je Svetimira Marića počastio epitetom velikog prometnog stručnjaka koji je dio svog radnog vijeka proveo u upravo u Zagrebačkom holdingu te rekao da za takve ljude uvijek ima mjesta u ovom komunalnom divu.

Iskustvo u Čistoći

Svetimir Marić je prije 17 godina, kada Holding još nije postojao, radio u zagrebačkoj Čistoći.

Tamo je od 1999. do 2000. godine bio i član Uprave, a prema sudskom registru, na toj je poziciji ostao do 19. lipnja 2000. godine.

Od 2005. godine imenovan je direktorom tvrtke Čišćenje i njega putničkih vagona iz sastava HŽ Putničkog prijevoza, koja je zapošljavala više od 900 radnika. Godine 2013. tvrtka je preimenovana u Tersus Eko. Marić je te godine i dalje direktor, a problemi za tvrtku počinju krajem prošle godine, kada na javnom natječaju gubi posao čišćenja poslovnih prostora HŽ Infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 23:13