POSTIZBORNA DRAMA

Grmoja poslao novi poziv Penavi: ‘Evo tko bi sve bio u koaliciji protiv HDZ-a. Ovo vam je razumna ponuda!‘

Rezultate parlamentarnih izbora i sve reakcije pratimo iz minute u minutu
 Vesna Veselić/jutarnji List/

Ključni događaji

- Obrađeno je 99,97 posto biračkih mjesta, HDZ je dobio 61 mandat, Rijeke pravde 42 mandata

- Ustavni sud drži sjednicu o angažmanu predsjednika Milanovića na izborima

- Grmoja pozvao DP u veliku koaliciju bez Možemo! i SDSS-a

- Kolakušić: Koalicija sa SDP-om ili HDZ-om bila bi izdaja birača


NOVO 21:35 U trenutku kad se sliježe prašina nakon parlamentarnih blickrig izbora koji su održani ove srijede, potrebno se sjetiti, kako piše kolumnist Jutarnjeg lista Jurica Pavičić, onog ključnog trenutka, događaja zamašnjaka koji je pustio u pogon cijelu hrvatsku postizbornu dinamiku godine 2024. A taj se događaj zbio prvog tjedna veljače.

Naime, podsjeća Pavičić, Jutarnji list objavio je tih dana stenogram prepiske suca visokog kaznenog suda Ivice Turudića i tajne fikserice iz HDZ-ova aparata, bivše državne tajnice Josipe Rimac.

Više pročitajte OVDJE.


19:53 Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, Mario Radić, odgovorio je na poziv Nikole Grmoje iz Mosta na razgovore, rekavši da su u DP-u prije tri mjeseca bili predmet ismijavanja kad su Most pozivali na okupljanje te da se sada on suzdržava da se ne počne smijati.

Više pročitajte OVDJE.


19:33 Rezultati parlamentarnih izbora 2024. razotkrili su da nuspojava toksičnog angažmana predsjednika RH Zorana Milanovića nije samo održavanje na životu Domovinskog pokreta nego njegovo pretvaranje u uvjerljivo drugu političku snagu Republike Hrvatske sa samo 202 tisuće osvojenih glasova, piše kolumnist Jutarnjeg lista Gojko Drljača.

Drljača je ocijenio da je Hrvatska mala država u kojoj se 62-postotnoj izlaznosti divimo kao fantastičnoj, a zapravo i dalje svjedočimo da promjena raspoloženja nekoliko desetaka tisuća birača transformira političku budućnost države.

Više pročitajte OVDJE.


19:01 Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja uputio je poziv Ivanu Penavi, šefu DP-a, za razgovore.

Mostova ponuda podrazumijeva koaliciju SDP-a, Mosta, DP-a, pet manjinaca, IDS-a, Fokusa i Posavca.

“Ovo je razumna ponuda DP-u, osim ako se ne žele pokazati kao ispostava HDZ-a”, poručio je Grmoja.

Više pročitajte OVDJE.


18:45 Najpopularniji SDP-ovac: ‘Očekivao sam više! Ja novi šef stranke? Polako se Božja kola voze...‘ Više čitajte OVDJE.


17:37 - Glasnogovornik Vlade Marko Milić u petak je poručio da će HDZ formirati "stabilnu, snažnu vladu" na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, a prokomentirao je i aktivnosti "poražene" lijeve oporbe rekavši da u javnost pušta "probne balone" i ponaša se neozbiljno prema državi.

"Volja birača je jasna, jedino HDZ garantira političku stabilnost i jedino HDZ jamči da se može formirati stabilna i snažna vlada koja će Hrvatsku nastaviti voditi naprijed. Sve drugo bi bio neki eksperiment i mislim da je to svakome jasno", rekao je Milić u izjavi novinarima ispred Banskih dvora. Razgovarat ćemo, naravno, poštujući volju birača i obaviti konzultacije s onim strankama koje unaprijed ne isključuju suradnju s HDZ-om, dodao je na pitanje novinara o tijeku konzultacija.

Izvijestio je da se premijer Andrej Plenković jutros sastao i obavio konzultacije s izabranim predstavnicima nacionalnih manjina u Hrvatski sabor te da su svi "izrazili spremnost za nastavak suradnje koja je ostvarena s nacionalnim manjinama u proteklih osam godina".

Potvrdio je da će razgovarati s Domovinskom pokretom (DP), a na pitanje kako "usuglasiti" tu stranku i nacionalne manjine, s obzirom na to da je DP rekao da ne žele s SDSS-om, Milić je odgovorio da još uvijek nisu u toj fazi razgovora.

"Nismo još u fazi da smo sjeli za stol i na taj način razgovarali. Treba poštivati volju birača. Obavit ćemo konzultacije i s Domovinskim pokretom kako bismo, naravno, formirali stabilnu vladu koja, ponavljam, ne može biti bez HDZ-a. I to je politička realnost koju svi trebaju prihvatiti", rekao je.

Ustvrdivši da je ljevica potpuno poražena na izborima, Milić je dodao da sada pušta "probne balone u medijima".

"Umjesto da priznaju poraz i prihvate odluku Ustavnoga suda da se ne mogu, nakon što su poraženi na izborima, osloniti na predsjednika države da im skuplja ruke po Saboru - što je protivno Ustavu, demokraciji ako hoćemo, protivno zdravom razumu – oni puštaju probne balone", rekao je.

Pritom, dodao je Milić, ne govore da žele stabilnu vladu koja će raditi četiri godine u interesu države, nego o "nekakvoj eksperimentalnoj vladi, nekakvoj manjinskoj vladi, nekakvoj tehničkoj Vladi raznih boja, vrijednosti, ljudi koji neće raditi ništa afirmativno za Hrvatsku".

"Nego koja će se samo boriti sa HDZ-om i postaviti ljude koje oni hoće iskadrovirati po zemlji na neka važna mjesta. Pa što je to? To je potpuno nezbiljno ponašanje prema zemlji", ocijenio je te dodao da se to, naravno, neće dogoditi.

"To što oni nude je povratak u kaos, neizvjesnost i konfuziju koju bacaju pred hrvatske građane i to neće proći", dodao je Milić uz ponovnu poruku da će HDZ formirati "stabilnu, snažnu vladu koja će i dalje četiri godine voditi Hrvatsku naprijed", na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.


17:21 - Radimir Čačić u razgovoru za Jutarnji detaljno je analizirao mogućnosti za rasplet postizborne drame: - Postoji samo jedno rješenje cijele ove priče, a siguran sam da Milanoviću to neće biti problem, izjavio je Čačić. OPŠIRNJE PROČITAJTE OVDJE.


15:02 - Iz Domovinskog pokreta reagirali su u petak na poziv Mostovog Nikole Grmoje za suradnju oko ustroja nove vlade bez HDZ-a, ocijenili su ga licemjernim, neozbiljnim i bahatim te podsjetili da su se iz Mosta oglušili na prethodne DP-ove pozive na zajednički izlazak na izbore i ismijavali ih.

Grmoja je danas na svom profilu na društvenoj mreži x pozvao Domovinski pokret na razgovore kako bi formirali "antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a", dodajući da imaju dovoljno ruku za to.

"Sadašnje Mostovo pozivanje na okupljanje i formiranje antiHDZ-ove Vlade, pri čemu spominju nekakve nekompromitirane dijelove Domovinskog pokreta, nije samo neozbiljno i bahato, nego predstavlja i novi prilog povijesti hrvatske političke hipokrizije", kažu u DP-u.

Dodaju kako su u Mostu odbijali ideju zajedništva suverenističkih snaga, a sada bi slagali Vladu uz pomoć Sandre Benčić i platforme Možemo!, te pitaju gdje je Most bio do sada.

Smatraju kako je očito da se, uz osiguravanje vlastitih fotelja u Saboru, pripremao i teren za Vladu ideološkog moratorija.

"Domovinski pokret govori isto ono što je govorio i prije izbora, što se ne može reći za političke prevrtljivce kakvih je prepuna politička scena. Inzistiramo na načelima, a ne na jeftinoj političkoj trgovini. Naš je cilj provedba naših programskih točaka od kojih se kao prve ističu demografija, zaštita hrvatskih granica i obnova hrvatskog sela. Domovinski pokret čvrsto kao stijena stoji na svojim načelima. Od njih ne odustajemo", poručuju.

Iako su Domovinski pokret i Most kumulativno dobili 50. 000 glasova više nego na izborima 2020., ostvaren je samo jedan mandat više, kad se zbroje mandati obje opcije, a ti mandati su "‘prosuti zbog Mostova, ali i ne samo Mostova, odbijanja ideje zajedništva".

Podsjećaju i da su godinama i mjesecima prije izbora pozivali na zajednički nastup svih suverenističkih opcija na izborima za Hrvatski sabor. "Ukazivali smo na jednostavnu matematiku i činjenicu da samostalnim nastupima svih opcija na izborima gubimo desetak mandata i slabimo vlastite pozicije. Na sve pozive na zajedništvo i zajednički nastup na izborima Most se oglušio. I ne samo da se oglušio, nego je takve pozive ismijavao i izrugivao", stoji u DP-ovom priopćenju.


14:08 - Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na predsjedničku dužnost doveo u poziciju da ne može biti mandatar za sastav buduće vlade kao ni premijer, pa čak i ako podnese ostavku!

Za ovu odluku glasovalo je devet sudaca, troje je bilo protiv, a jedna sutkinja je bila odsutna.

Opširnije pročitajte OVDJE.

- Ovo nije državni udar! Kakav državni udar... - odgovorio je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda.


13:30 Jutros su u Vladu došli ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Branko Bačić, ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, Krunoslav Katičić, ali i potpredsjednica Vlade i predstavnica srpske nacionalne manjine Anja Šimpraga. Kako javlja N1, u Vladu su došli i Veljko Kajtazi i Dragana Jeckov.

Kako javlja Hina, u Hrvatskom saboru danas su se sastali članovi Kluba zastupnika nacionalnih manjina te otkrili što će im biti u fokusu prilikom razgovora o formiranju nove hrvatske vlade.

„Na sastanku je izraženo jedinstvo osam članova budućeg Kluba kada je u pitanju provođenje politike i interesa nacionalnih manjina uz naglašeno zalaganje, prilikom razgovora o formiranju nove Vlade, za stabilnost i boljitak svih građana Republike Hrvatske“, priopćeno je nakon sastanka iz Kluba.

Sastanku su nazočili zastupnici aktualnog 10. saziva Hrvatskog sabora, njih sedmero i novo izabrani zastupnik bošnjačke, albanske, slovenske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine Armin Hodžić.

U Klubu nacionalnih manjina u 10. sazivu bili su Milorad Pupovac, Boris Milošević i Dragana Jeckov (zastupnici srpske manjine), Robert Jankovics (mađarska manjina), Furio Radin (talijanska), Vladimir Bilek (češka i slovačka), Veljko Kajtazi (zastupnik 12 manjina), te Ermina Lekal Prljaskaj (zastupnica pet manjina) umjesto koje je na izborima u srijedu izabran Hodžić.

Zastupnici manjina bili su dio saborske većine, a suradnju s Vladom hvalile su obje strane.


13:00 Jutarnji list doznaje da će se press konferencija Ustavnog suda održati u 13:45, a predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović govorit će o predmetu s današnje sjednice Ustavnog suda vezanom uz nadzor nad ustavnošću i zakonitošću parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.


12:47 - Na N1 televiziji gostovao je predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić koji je na izborima bio u koaliciji s Domovinskim pokretom. Komentirao je rezultate izbora i postizborne koalicije. Rekao je da sebe vidi kao premijera i da je sve ostalo "utješna nagrada". Također je rekao da je protiv koalicije i sa SDP-om i s HDZ-om. Više pročitajte OVDJE.


12:28 Nakon što je Ustavni sud najavio izvanrednu sjednicu oko rezultata izbora i angažmana predsjednika Milanovića na njima, za N1 se oglasio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

- Ne d’o Bog da im pada napamet poništavati izbore. Ovo je možda neka prevencija da predsjednik RH ne može aktivno sastavljati vladu, ali vidjet ćemo. Vjerojatno će biti neko upozorenje, rekao je Komadina.

Opširnije pročitajte OVDJE


11:39 Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na press konferenciji je odgovorio na pitanje bi li Možemo! bilo spremno prihvatiti Nikolu Grmoju kao mandatara nove vlade.

- Kakva bi to logika bila da stranka koja je dobila manje glasova od nas da mandatara. Mi nismo ti koji postavljamo uvjete. Na SDP-u, kao stranci koja je dobila najviše glasova je da o tome odluče, a ako oni prihvate neke druge, to je njihova odlulka, rekao je Tomašević.


11:24 - Kako doznaje N1, Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana Zorana Milanovića.

Predsjednik DIP-a Radovan Dobronić rekao je jučer da zbog Milanovića, koji je figurirao kao kandidat koalicije Rijeke pravde, ali nije bio na njihovoj listi budući da nije dao ostavku na mjesto predsjednika kako mu je naložio Ustavni sud, nije bilo potrebe za posebnim intervencijama.

Na pitanje jesu li zabilježili kakve slučajeve protuustavnosti tijekom kampanje, posebno u kontekstu izjava predsjednika Republike Zorana Milanovića, Dobronić je na press konferenciji DIP-a u četvrtak rekao da su postupali po onome što je Ustavni tražio te nisu našli razloge za posebne intervencije.


11:20 - U Domovinskom pokretu (DP) glatko su odbili poziv Nikole Grmoje iz Mosta na razgovore oko formiranja antiHDZ vlade, podsjetili kako je svojedobno Most odbio suradnju s njima, te da je sada za kasno za predomišljanja. Više pročitajte OVDJE.


10:36 Na X-u se ponovno javio Nikola Grmoja i pozvao Domovinski pokret u koaliciju koja bi trebala srušiti HDZ. S obzirom da DP ne želi s Možemo! i SDSS-om, pretpostavka je da bi u tom slučaju računali na preostale zastupnike manjina, IDS, Fokus i dva zastupnika Matije Posavca.

- Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku.


10:20 Partner DP-a bijesan zbog izbora, poziva na koaliciju s crnim vragom: ‘Nitko ne smije podržati HDZ! Ovo nije postizborno cmizdrenje nego krik razuma, napisao je.

Opširnije pročitajte OVDJE.


09:45 Neimenovani SDP-ovac za Tportal je atmosferu u toj stranci kao i dalje poprilično turobnu, a izborne rezultate ondje se uglavnom doživljava razočaravajućima. Sve nade su usmjerene prema Zoranu Milanoviću.

- Ne uspije li zasad poprilično nerealan pothvat sastavljanja većine, pa makar Vlada bila manjinska s podrškom u Saboru, slijedi ozbiljno preispitivanje pozicije Peđe Grbina i preslagivanje unutar SDP-a. Zasad je dogovor da se s javnim kritikama ipak pričeka barem na neko vrijeme‘, rekao je jedan od sugovornika iz ove stranke.


09:20 HDZ je ostvario treću pobjedu na parlamentarnim izborima, ali mora pronaći 15 ruku za većinu u Saboru. Dok Plenković tvrdi da nema teoretske šanse da netko drugi sastavlja Vladu, Rijeke pravde predvođene SDP-om i Peđom Grbinom istodobno tvrde suprotno i razgovaraju s ostalim strankama.

Sigurno je da u poslijeizbornoj jednadžbi većinu, bez dogovora, ne može ostvariti nitko. Predsjednik Milanović pak poručuje da je Ustav jasan, a on će se u odluci o mandataru držati slova i duha Ustava, iako ga Plenković cijelu kampanju naziva njegovim kršiteljem

Domovinski pokret slovi kao najpoželjnija postizborna politička stranka-udavača. Tko ih je sve zvao za suradnju te hoće li sastaviti novu saborsku većinu s HDZ-om? O tome su u "Poligrafu" Hrvatskoga radija s Mislavom Togonalom razgovarali Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta, Damir Habijan iz HDZ-a i Mišel Jakšić iz SDP-a.

- Imali smo jučer interni sastanak, trebamo se prvo međusobno dogovoriti oko pregovaračkog okvira. Nisu počeli ozbiljni razgovori, to su sve spinovi, ne razgovara se o ministarstvima ni podjeli dužnosti. Ne bih o tome govorio niti mogu reći da će sto posto doći do vlade s nama u koaliciji, moguće je. Mi ćemo svakako biti na visini zadatka, rekao je Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta.

- Za Plenkovića bih rekao da će trebati ozbiljno razmisliti koliko mu je važan Milorad Pupovac. Nismo tajili da je neprihvatljivo kako se srpske Novosti financiraju. Porezni obveznici financiraju takav list i mislim da je dosta mučenja hrvazskog naroda. Ako žele i dalje trovati politički prostor, neka idu na tržište i bore se s ostalima, istaknuo je Bartulica.

- Razdoblje koje je pred nama nadam se da će biti što kraće do sastavljanja nove vlade. Proći će u razgovoru sa svima koji su programski na istom tragu. Matematika je jasna, 61 mandat plus ono što je potrebno do 76, rekao je Damir Habijan iz HDZ-a.

Na tvrdnju voditelja da im je za većinu potreban Domovinski pokret, Habijan je rekao da će razgovarati sa svima.

- Neki kontakti su uspostavljeni, slijede pregovori, dodao je.

Mišel Jakšić iz SDP-a je također rekao da vode razgovore i da određeni kontakti postoje.

- U kojem smjeru će to otići i kako će završiti, vidjet ćemo za koji dan. Razgovore vodi Peđa grbin i vodstvo SDP-a, rekao je Jakšić.

Na pitanje voditelja hoće li to biti manjinska vlada, Jakšić je rekao da ne može s time licitirati s obzirom na to da se pregovori još vode.


08:40 - Matija Posavec neće ići u Sabor jer se njegova pozicija kosi s onom saborskog zastupnika, a već se zna i tko bi ga mogao mijenjati. Igor Šegović ravnatelj je Županijske bolnice Čakovec, a otkrio je i kojem je istaknutom HDZ-ovcu prvo javio za svoju kandidaturu.

Više pročitajte OVDJE.


05:38 - Trebali bi nam antikorupcijska Vlada, ali ne SDP-ova jer SDP se dokazao kao nesposoban u tom obračunu s korupcijom. Imali su osam godina vlasti, nisu ništa napravili, potrebne su nam nove nekompromitirane snage", poručio je Nikola Grmoja za Novu TV.

Tijekom večeri Grmoja je na Twitteru objavio video svog gostovanja u RTL Direktu i napisao:

- Pozivam DP ili barem nekompromitirane dijelove DP-a da pokušamo sastaviti široku koaliciju protiv HDZ-a kako bismo Plenkovića i HDZ poslali u oporbu!


05:35 - Prema posljednjim podacima DIP-a od jučer u 14.30 sati, obrađeno je 99,97 posto biračkih mjesta.


00:12 U emisiji Otvoreno HRT-a analizirali su se rezultati parlamentarnih izbora. HDZ je relativni pobjednik sa 61 mandatom. Jesu li počeli pregovori? Koliko će biti teško sastaviti novu vladu? Čemu se nadaju stranke ljevice? Tko ima razloga za zadovoljstvo, a tko će snositi posljedice zbog lošeg rezultata?

Branko Bačić (HDZ) izrazio je zadovoljstvo svoje stranke jučerašnjim danom, rekavši među ostalim kako se pokazalo da HDZ pobjeđuje i kad je manja i kad je veća izlaznost.

- Idemo u razgovore s našim, ja se nadam, budućim koalicijskim partnerima u formiranje buduće vladajuće, čvrste, stabilne vladajuće većine koja će onda omogućiti, jasno, i formiranje stabilne i jake vlade, poručio je Bačić.

Opširnije pročitajte OVDJE.


22:04 Nikola Grmoja gostovao je u Dnevniku Nove TV te kazao kako su u Mostu ‘ostvarili dobar rezultat, no ne mogu biti pretjerano zadovoljni‘.

- HDZ je po nama ostvario uspjeh. Dobio je previše mandata s obzirom na izlaznost. Očekivali smo da će ova izlaznost dovesti do slabijeg rezultata HDZ-a, ali mi smo ostali relevantna politička snaga, jedina prava antikorupcijska snaga od centra na desno tako da u tom smislu možemo biti zadovoljni - kazao je Grmoja.

Opširnije pročitajte OVDJE.


20:40 Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a, otkrio je kako teku pregovori s ostalim strankama te je li razgovarao sa Zoranom Milanovićem.

- HDZ je relativni pobjednik. Dakle, ja ću čestitati svim političkim strankama koje su ušle u Hrvatski sabor, rekao je Hajdaš Dončić, no nije želio posebno čestitati HDZ-u čiji se predsjednik Andrej Plenković u četvrtak iz Bruxellesa požalio kako im nitko nije čestitao na pobjedi na parlamentarnim izborima.

Potpredsjednik SDP-a potvrdio je da traju telefonski pregovori s ostalim strankama koje su osvojile mandate u Saboru, ali i istaknuo da o svemu tome neće govoriti sada, već će njegova stranka najprije održati sjednicu predsjedništva u ponedjeljak. Na njoj će analizirati izborne rezultate.

- Predsjednik će nas izvijestiti o razgovorima i dogovorima koje je u tih par dana obavio. Predsjednik stranke obavlja razgovare, rekao je Hajdaš Dončić, a odlučno demantirao da Milanović obavlja za njih razgovore.

Potpredsjednik SDP-a otkrio je i da se čuo sa Zoranom Milanovićem, ali sadržaj njihovih razgovora nazvao je tajnom.

- HDZ je u Hrvatskoj dobio manje od 60 mandata. Mi smo očekivali negdje između 40 i 50 mandata. Realno. Dobili smo 42. Nisam u potpunosti zadovoljan, bilo bi mi draže da smo dobili četiri do pet mandata više, a to sam osobno i očekivao, rekao je i istaknuo da su sve političke stranke decidirano u kampanji govorile da neće ići u koaliciju s HDZ-om.

- Mi ćemo određeni broj mandata predati predsjedniku Republike. Da li će on uspjeti skupiti ostatak to ćemo vidjeti. Mi razgovaramo s određenim blokom političkih stranaka, od kojih ćemo u jednom trenutku vjerojatno skupiti potpise. Nominalno smo počeli skupljati potpise, o tome se razgovara, objasnio je Siniša Hajdaš Dončić.

SDP-ovac smatra da je moguće da njegova stranka formira novu većinu u Saboru.

- Mi mislimo da s našom platformom, koja se bori protiv korupcije, na određeni vremenski period uz podršku mandatara Zorana Milanovića možemo sudjelovati u vlasti. Ja govorim o Vladi koja može biti funkcionalna i koja ima prioritetan cilj. Ta Vlada može biti stabilna dva mjeseca ili četiri godine. Tko može garantirati za bilo koju Vladu da će biti stabilna. Vlade Andreja Plenkovića su ovisile o jednom ili dva glasa, zaključio je Hajdaš Dončić.

Na kraju je poručio da se u SDP-u ne govori o nezadovoljstvu dokle god traju pregovori, a nakon toga moći će se i o tome razgovarati.


20:38 Mario Radić, potpredsjednik DP-a i ponovno izabrani saborski zastupnik, gostovao je na Dnevniku Nove TV.

- Nisam ni znao da smo udavača. Što smo pričali ranije tako će i biti. Imat ćemo predsjedništvo koje će donijeti pregovaračku platformu. Istaknut ćemo ono što smo pričali i prije. Nama je vrlo bitan demografski slom i na tome ćemo pregovarati. Nikakva ministarstva i fotelje, započeo je Radić.

Opširnije pročitajte OVDJE.


Izborna događanja pratili smo i jučer, a što se sve događalo pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:03