ŽIVOPISNI DINKO

DŽIHADISTI U LOVU NA 'BUGARSKOG OSVETNIKA' 'Za njegovu glavu nudimo 45.000 eura'

 Facebook

Islamska država objavila je da daje 45.000 eura nagrade za glavu bugarskog 'lovca na migrante' koji lovi ilegalne tražitelje azila diljem granice s Turskom.

Dinko Valev i njegove bande osvetnika patroliraju nedostupnim teritorijem u tenkovima, a ponekad granično područje oko grada Jambola pretražuju jašući na konju.

Kada ugledaju prijestupnike, uhite ih i predaju policiji.

U svojoj zemlji postao je toliko slavan da si je sada priuštio luksuzni Mercedes S-klase, a pozvan je i u reallity show Big Brother.

Sjedeći u automobilu sa popularnom srpskom pjevačicom i udovicom notornog ratnog kriminalca, Svetlanom Ražnatović Cecom, Valec je kazao: 'Bogu hvala da sam dobio priliku kako bih si mogao ovo priuštiti. Želim si vožnju bez prometnih nesreća', piše britanski Sun.

No njegova djela privukla su pažnju terorističke skupine, koja sada hoće glavu tog 29-godišnjaka.

Bugarske sigurnosne službe upozorile su Valeva da je glavna meta, nakon što su se pojavile fotografije s uhićenim migrantima.

Islamska država u poslanoj poruci naziva ga 'vođom paramilitarne jedinice koja operira na bugarsko-turskoj granici zajedno s još desetak ljudi.

Uz poruku obećali su nagradu, ukoliko se fotografijama dokaže njegova smrt.

Valev tvrdi kako sve radi u ime javne službe i kako bez fanova ne bi bio ništa.

Bugarski osvetnik dobio je čak i podršku od tamošnjeg premijera Bojka Borissova koji je kazao kako je osobno pričao s Valevim i zahvalio mu se.

- Poslao sam direktora bugarske granične policije da se nađe s njim i oni koordiniraju to Valev radi - kazao je. Unatoč podršci koju ima u Bugarskoj,Ipak, Helsinški odbor za ljudska prava osudio je ovu paramilitarnu jedinicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 01:41