'ZOVU GA ĆELO CIA'

INTERVJU S ONOGA SVIJETA Kontroverzni novinar u Siriji razgovarao s poznatim bosanskim kriminalcem koji se ubio prije osam godina!?

 Screenshot YouTube

Novinar beogradske Politike Miroslav Lazanski proteklih dana je boravio u Siriji, a prema jednoj od objavljenih kolumni Lazanski je u Damasku upoznao nikog drugog do pokojnog bosanskog kriminalca Ismeta Bajramovića Ćelu.

"Zovu ga Ćelo, ime mu je Ismet Bajramović, bio je prije rata u BiH specijalac jedinice MUP-a u Sarajevu, jedinicu su zvali 'Vikićevci'. Poslije je bio u Afganistanu pa u Iraku, sada je u Siriji. Nešto radi za UN, dobar je čovjek, ali ga u Damasku ipak zovu Ćelo CIA. Uz čaj, jer Ćelo ne pije kavu, dao mi je 'obavještajnu' pripremu za put u Alep", piše Lazanski u uvodu kolumne Valter iz Zenice brani Alep objavljene u Politici 3. studenog 2016.

Ismet Bajramović Ćelo Lazanskom je navodno dao detaljne upute kako da se iz Damaska probije do Alepa, a na tom putu Ćelo je Lazanskog upozorio i na "Smaju iz Salamije" te "Valtera iz Zenice".

Ono što neupućenom čitatelju može biti nejasno jest činjenica kako je Lazanski uspio sresti Ismeta Bajramovića Ćelu osam godina nakon što je ovaj počinio samoubojstvo u Sarajevu.

Po Lazanskom, Ćelo ne samo da je živ, već je dobrog zdravlja i u priličnoj formi, a zadržao je i sarajevski žargon. Lazanski nije objavio nijednu fotografiju svojih sugovornika, a tekst je ilustriran njegovom fotografijom ispred porušenih zgrada.

"Ništa buraz, vozdra i sretno", pozdravlja Ćelo Lazanskog na kraju teksta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 00:50