SPRIJEČENA TRAGEDIJA

Policajci ubili dječaka napadača u školi u SAD-u: ‘Citirao je pjesmu Baje Malog Knindže ‘Moja tata je zločinac iz rata‘‘

14-godišnjak je prije pokušaja napada na školu na Snapchatu objavio stih ‘Moj tata je ratni zločinac‘

Ilustrativna fotografija

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Američka je policija jučer upucala i ubila učenika ispred srednje škole u Mount Horebu, u državi Wisconsin u SAD-u, nakon što su primili dojavu o naoružanom napadaču u krugu škole, rekao je glavni državni odvjetnik te savezne države Josh Kaul.

Policija je objavila da je napadač ‘neutraliziran‘ ispred zgrade srednje škole Mount Horeb. Kaul je jučer navečer rekao novinarima da nitko drugi nije ozlijeđen i da je istraga u tijeku.

- Ovaj incident se dogodio na otvorenom. Napadač u ovom slučaju nije ušao u zgradu - rekao je.

Policija je 14-godišnjeg učenika ustrijelila nakon što je pokušao probiti školski prozor dugom puškom.

Portal American School & University piše da je učenik osmog razreda u srednjoj školi Mount Horeb vidio kolegu iz razreda kako pokušava probiti prozor kafeterije za vrijeme ručka, oko 11:15 ujutro u srijedu, koristeći kundak dugačke puške.

Kako nije uspio probiti prozor, počeo je pucati u prozor, rekao je učenik, a drugi je dodao da je čuo ukupno 12 pucnjeva.

Wisconsin State Journal izvještava da je u sukobu s policijom Mount Horeba, naoružani učenik smrtno stradao. Njegov identitet nije objavljen.

Načelnik planine Horeb Steve Salerno rekao je da su učenici ‘vidjeli nešto‘ dok je tinejdžer prilazio školi te su upozorili školsko osoblje.

‘Ti učenici su odmah rekli što su vidjeli pa je osoblje moglo brzo krenuti u akciju‘, rekao je.

Nema ozlijeđenih drugih učenika, nastavnika i policajaca.

Salerno je rekao da je veća tragedija vjerojatno spriječena zahvaljujući ulaganjima u sigurnost škola.

‘Ovo je mogla biti daleko gora tragedija‘, rekao je Salerno.

Napadač je ranije u srijedu objavio zagonetne poruke na Snapchatu u kojima je stajalo ‘Oslobodite se lanaca ropstva, nazdravite krvi‘ na finskom i ‘Moj tata je ratni zločinac‘ na, kako su napisali, bosanskom jeziku. Inače, radi se o stihu iz pjesme Baje Malog Knindže.

Vlasti nisu otkrile nikakav eventualni motiv iza pokušaja napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:21