SVE SE PRETRAŽUJE

Poznati identiteti uhićenih: Tvrdili da su povezani s nestankom malene Danke, a onda su šokirali izjavom

Uhićeni su putem TikToka objavili da se dovode u vezu s nestankom djevojčice
 Fup/klix.ba/

Bosanskohercegovačka Federalna uprava policije (FUP) uhitila je tri osobe koje su tvrdile da su povezane s nestankom djeteta u Srbiji, piše Dnevni avaz.

Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe temeljem Zakona o Interpolu Beograd, koje se sumnjiče da su putem TikToka objavile da imaju veze s nestankom djevojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

Uhićeni su na području općine Hadžići u Bosni i Hercegovini, a kako saznaje Dnevni Avaz, uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.

“Federalna uprava policije postupajući po aktu NCB Interpol Beograd poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri osobe na teritoriji Hadžića, Kanton Sarajevo", potvrđeno je za N1 Sarajevo.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne djevojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija.

"Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u tijeku je kriminalistička obrada uhićenih", kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Nakon uhićenja, u policiji su izjavili da su se ‘samo šalili‘, piše N1.

Roditelji od jutra opet na ispitivanju

Miloš i Ivana Ilić, roditelji nestale curice, od jutros su opet u policijskoj upravi u Boru gdje se obavljaju sva ispitivanja vezana za slučaj.

- Roditelji su sinoć razdvojeni, svatko je bio u svojoj obiteljskoj kući, a nadzirala ih je policija. Od jutros su ponovno u policijskoj stanici s radnicima Centra za socijalni rad, rekao je izvor iz istrage za portal Nova.rs.

Kako saznaju, starije dijete, kojemu je majka navodno davala vodu u trenutku kada je malena Danka nestala, dodijeljeno je baki i djedu na čuvanje dok se istraga ne završi.

Također, kako doznaje Nova.rs, obitelj nije bila u evidenciji Centra za socijalni rad.

Susjed: Nije mogla propasti u zemlju

- Došao sam iz škole oko 14 sati, a pola sata kasnije došla su dva-tri policijska auta. Pratio sam ih da vidim što se događa i ustanovio da je dijete nestalo - kaže Luka, mještanin Bora u Srbiji, o trenutku nestanka djevojčice Danke, piše Blic.

Odmah se kobnog popodneva uključio u potragu za djetetom.

- Bili smo ovdje do 22.30 sati. Nakon toga je došlo još dvadesetak patrola. Iduće večeri stigla su dva-tri helikoptera, termovizijske bespilotne letjelice i psi tragači. Baka, mama i djed i Dankin mali brat bili su tamo. Sve ih dobro poznajem - rekao je Luka.

Podsjetio je da obitelj djevojčice živi u Boru te da su u Banjsko polje došli jer tamo imaju vikendicu.

- Došli su na vikend, nadam se najboljem. Molim Boga da je djevojčica živa i zdrava. Prvo smo mislili da je, ne daj Bože, pala ili nešto slično, ali ništa od toga - kaže susjed obitelji nestale djevojčice.

Potom se osvrnuo na izjavu Dankine majke o nestanku kćeri.

- Svi kažu da je otišla iz kuće po vodu. Dijete nije moglo propasti u zemlju. Kad sam došao, Dankina majka je bila u suzama, kao i baka. Baka je bila stvarno potresena. Cijeli dan je plakala u autu. Navečer je došla hitna i dala joj sedativ za visoki tlak. Kasnije su je odvezli na hitnu - rekao je ovaj mladić.

Na pitanje misli li da je djevojčica možda oteta, kaže da vjeruje u to sto posto.

- Ako nije ovdje, ne znam gdje bi mogla biti. Ova ulica nije prometna. Ne znam kako se to dogodilo - zaključuje Luka.

Potraga ušla u treći dan

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom iz okolice Bora, na jugoistoku Srbije, čiji nestanak je prijavljen u utorak, ušla je u treći dan, a policija od jutra provodi operativni rad ispitujući susjede i sve osobe iz okruženja obitelji koje bi mogle dati podatke značajne za istragu, ali novih detalja za sada još nema.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije (MUP) u srijedu navečer je obustavilo pretragu terena, nakon 27 sati detaljne potrage za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić, zbog čijeg nestanka je u Srbiji prvi puta aktiviran međunarodni alarm "Amber Alert".

Pretraga je obustavljena nakon što svi rezultati i saznanja ukazuju da se djevojčica ne nalazi na pretraženom području površine od oko 10 četvornih kilometara, priopćio je MUP.

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, uključujući i Žandarmeriju s psima tragačima. Angažirani su helikopteri, dronovi s termovizijskim kamerama, Gorska služba spašavanja, lovci, vatrogasci i volonteri.

Pomoć su ponudile i kolege i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

"Kontaktirali smo naše kolege iz Srbije kako bismo pružili podršku u potrazi za nestalom djevojčicom u Boru”, izjavio je Marko Rakovac iz HGSS. “Iako su nam rekli da trenutno ne trebaju pomoć, održavamo redovan kontakt s GSS”, dodao je.

Srbija je u utorak navečer prvi put aktivirala alarm "Amber Alert" u potrazi za djevojčicom, a SMS poruku "Pronađi me" na mobitele su dobili svi korisnici u mrežama tri mobilna operatera.

BiH: Policija nije pronašla nestalu djevojčicu iz Srbije

Policija nije nedaleko Sarajeva pronašla dvogodišnju Danku Ilić iz Srbije nakon što su uhićene tri osobe jer su putem TikToka tražili 25.000 eura za informaciju o njezinu nestanku.

Po nalogu beogradskog ureda Interpola, pripadnici Federalne uprave policije za cyber kriminal uspjeli su locirati tri osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku dvogodišnjeg djeteta iz Banjskog Polja kod Bora u Srbiji.

Trojka je uhićena na području Hadžića nedaleko Sarajeva, izvijestili su iz policije.

Policija je pretražila šire područje gdje su se uhićeni nalazili, no nisu pronašli djevojčicu.

Malena Danka Ilić (2) je nestala u Banjskom polju kod Bora u utorak poslijepodne i otada za njom traje potraga. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 23:26