USUSRET LUDOM PROSINCU

JUNAK ZADNJEG DERBIJA Pašalić: 'Sammira sam najviše cijenio... Ostali su dobri, ali ne kao on'

'S Osijekom smo odigrali dobro prvo poluvrijeme, ali imali smo problem realizacije. Međutim, taj smo susret već zaboravili. Ispred nas je samo Dinamo'
 Duje Klaric / CROPIX

Sa 18 godina riješiti nacionalni derbi s dva pogotka, rijetkima uspijeva. Ne samo u hrvatskim okvirima nego i u europskim, ako hoćete i svjetskim. Mariju Pašaliću uspjelo je to prije dva i pol mjeseca na Poljudu kada je s dva pogotka potpisao konačnih 2:0 u pobjedi Hajduka nad Dinamom.

- Nije ni meni nekoliko dana bilo jasno što se dogodilo. Bio je to veliki dan u mojoj karijeri, ali brzo sam shvatio da se od jedne utakmice ne živi - skromno je i nadasve zrelo poručio Pašalić.

Optimizam stanuje na Poljudu, iako su Bijeli prošle nedjelje s Osijekom razočarali sebe i navijače. Više rezultatom nego igrom, ali ostalo je nakon tog susreta pitanje je li remi pokvario ozračje pred derbi?

- Ne, nije se pokvarila atmosfera. S Osijekom smo odigrali dobro prvo poluvrijeme, ali imali smo problem realizacije. Međutim, taj smo susret već zaboravili. Ispred nas je samo Dinamo, ni o čemu drugome ne razmišljamo.

Možda će Bijelima ipak biti lakše zbog jednog detalja, jer igrač kojeg je Mario najviše respektirao među Modrima, danas više nije opasnost za Hajduk.

- Sammir je bio igrač kojeg sam najviše cijenio. Ostali su dobri, ali ne kao Sammir - iskreno je kazao Mario koji će u veljači napuniti 19 godina.

Jeste li uzbuđeni pred nedjeljni derbi?

- Uvijek postoji pozitivna nervoza. Ali, kako se utakmica približava jača koncentracija, a slabi nervoza. Radujem se derbiju, radujem se podršci naših navijača. I vjerujem u pozitivan rezultat.

Kako biste proslavili pobjedu u nedjelju na Maksimiru?

- Neće biti puno vremena za slavlje. Imamo Kup u srijedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 16:25