SPOMENULA I VJERU

Nika Antolos spomenula svoje LGBT+ prijatelje: ‘Znali su koliko ih ljubim, ali...‘

Niku Antolos su u komentarima podržale kolegice iz Feminnema i brojni pratitelji

Nika Antolos

 Davor Zunic/Cropix

Pjevačice grupe Feminnem Nika Antolos i Pamela Ramljak posjetile su Španjolsku, a sa svojim obožavateljima dijelile su kako im je bilo na putovanju. Uz jednu fotografiju Nika je odlučila podijeliti svoje dojmove iz Španjolske i osvrnula se na svoje LGBTQ+ prijatelje.

"Cijeli život imam prijatelje i poznanike koji su gay. I uvijek su znali i znaju, koliko ih ljubim... Toliko mojih prijateljica koje imaju cure, u prsima nose prevelika srca za ovaj svijet. Puno njih su vjernici. Nedavno sam se vratila iz Španjolske, konkretno iz, kako kažu, ‘Gay grada‘ i gay hotela. Sve muškarci, sem dvije transrodne žene. Bilo mi je divno, jer je bilo divnih ljudi. Molila sam kao što molim i doma, nitko mi nije napadao vjeru, nit’ ja ikog iz bilo kojeg razloga. Moji prijatelji oduvijek su znali s čime konkretno se ne slažem po vjeri. Istina je uvijek bila sastavni dio naših odnosa. Ali isto tako da svoj bih život dala za bilo koga od njih da zatreba u sekundi. Toliko", napisala je Nika.

"A sad, osvrnimo se na ono čega svi se hvataju, Bambie. Mlada cura, očito ranjena, razočarana i iznevjerena nekim. Što i sama je navela. A bol, često pretvori se u ljutnju i frustraciju te preraste u mržnju. Tako rodi se tama. Bambi mi ne ‘smeta‘, dapače, žao mi je užasno da netko joj je svojim prljavim umom i rukama zaprljao mladost i tako krivo predstavio Boga... Pa ljudi zamrze Krista, zbog loših ljudi... Kao za zamrziš kavu, zbog lošeg konobara... Meni smeta nagon da oponašaš sastavni dio obreda egzorcizma moje vjere, ali naopako ili pak nosiš, ‘krunu od trnja‘ u ime podsmjehivanja mome Bogu. Tu ‘toleranciju‘ koju traže ne razumijem. Jer upravo taj ‘nagon‘ ono je sto hrani se njenom ‘tamom‘. Nije do nje, već do ‘toga‘. A ‘to‘ je ono što smeta. Svakom vjerniku u Krista. Već samo puno puta rekla, no ne bojim se ponavljanja jer jest - ja vjerujem i znam da Isus je Bog, koliko god to svijetu možda smetalo, ja protiv istine ne mogu... I ne brkajte. Jer ne borimo se protiv krvi i mesa. Naprotiv. Ljubav nam je naređena... Ali istina također. Sve je Isus već rekao, a ja ću samo ponoviti: Lk 21,12-19 Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. I bi tako", nastavila je.

Kolegice iz Feminnema Pamela Ramljak i Neda Parmać podržale su je u komentarima pisanjem emojija srca.

"Apsolutno se slažem s vama", "Predivno napisano", "Nikice draga, baš si obrazložila onako kako treba svatko tko želi i može razumjeti", pisali su pratitelji u komentare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 21:47