Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
IMAJU I OBJAŠNJENJE

Nisu se ‘smilovali‘ Sopiću i Rijeci, ali za Hajduk - druga priča. Dvostruki standardi ili razumna odluka?

‘Istočna tribina otvara se isključivo kada se pokaže interes od strane lokalne zajednice...‘
Piše: SNObjavljeno: 01. svibanj 2024. 18:34

U 34. rundi SuperSport HNL-a, točnije 12. svibnja, Istra 1961 i Hajduk zaigrat će na Aldo Drosini. Tema je to koja, s obzirom na datum, sigurno ne bi našla mjesto u aktualnom dnevnom redu, no potez domaćeg kluba mnoge je iznenadio.

Naime, Istra je objavila da pušta ulaznice u prodaju, a navijači Hajduka na raspolaganju imati dodatnu, istočnu tribinu. Istu onu koju je spominjao Željko Sopić u nadi da će klub s pulskom adresom osigurati što veći broj navijača Rijeke.

Istra nudi i objašnjenje ovakve odluke.

"S obzirom na veliki interes lokalnog stanovništva, među kojima je mnogo navijača Hajduka, NK Istra 1961 otvorit će za gledatelje istočnu tribinu. Ovim putem podsjećamo da su navijačka obilježja gostujućeg kluba dozvoljena isključivo na južnoj tribini, bez iznimke.

Kao što smo u ranijim priopćenjima istaknuli, istočna tribina na stadionu Aldo Drosina otvara se isključivo onda kad se pokaže interes od strane lokalne zajednice (građana Istarske županije), te za vrijeme turističke sezone kad na utakmice dolazi veliki broj gledatelja iz inozemstva.

Otvaranjem istočne tribine, u ovom slučaju, štitimo vlasnike naših sezonskih ulaznica i pokazujemo poštovanje navijačima Istre 1961", poručuju iz Istre 1961.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 18:38