INA FASSBENDER Afp
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO: Drama u završnici i festival promašaja! Pogledajte kako je Borussia u ludoj utakmici srušila PSG

Edin Terzić nadigrao je Luisa Enriquea, Nijemci idu na Park prinčeva s golom prednosti
Piše: HINA/SNObjavljeno: 01. svibanj 2024. 23:00

Borussia Dortmund - PSG 1:0 (Füllkrug 36.)

Borussia D. (4-2-3-1): Kobel - Ryerson (od 87. Wolf), Hummels, Schlotterbeck 🟨, Maatsen🟨 - Sabitzer, Can - Sancho, Brandt (od 87. Nmecha), Adeyemi (od 82. Adeyemi)- Füllkrug ⚽

PSG (4-3-3): Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Hernandez (od 41. Beraldo), Mendes - Zaïre-Emery, Vitinha, Fabian Ruiz - Dembélé, Mbappé, Barcola (65. Barcola).

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

VRATNICE PSG-A POGLEDAJTE OVDJE


U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka nogometaši Borussije su u Dortmundu svladali PSG s 1-0. Uzvrat je za šest dana u Parizu.

Pobjednički pogodak je za Borussiju dao Niclas Fullkrug (36).

Borussia i PSG su odigrali sjajnu utakmicu na mitskom Signal Iduna Parku, s pregršt prilika, a pravo je čudo što su gledatelji vidjeli samo jedan gol. Parižane je poraza koštala spora i neinventivna igra u prvom poluvremenu, a Borussia je zasluženo došla do pobjede.

Trener Parižana Luis Enrique nije priredio nikakva iznenađenja u srijedu navečer na Signal Iduna Parku i postavio je istu početnu postavu kao u četvrtfinalnom uzvratu protiv FC Barcelone (4-1).Tri francuska napadača Kylian Mbappé, Bradley Barcola i Ousmane Dembélé su bili starteri.

image

Niclas Fullkrug

FRANCK FIFE Afp

Za Borussiju Dortmund hrvatski trener Edin Terzić je također odabrao istu jedanaestoricu koja je započela četvrtfinalnu uzvratnu utakmicu Lige prvaka u pobjedi 4-2 protiv Atlético Madrida. Već nekoliko tjedana ozlijeđeni Donyell Malen i Sébastien Haller zauzeli su svoja mjesta na klupi Borussije.

Njemački sastav je bolje i opasnije započeo utakmicu,a u 13. minuti vratar PSG-a Gianluigi Donnarumma odlično brani pokušaj iz blizine Marcela Sabitzera. Zatim se dvadesetak minuta nije dogašalo ništa, da bi završnica u potpunosti pripala njemačkom sastavu.
U 36. minuti domaćini su poveli. Niclas Fullkrug je primio odličan pas od strane Nice Schlotterbecka u šesnaestercu i izbio sam ispred vratara. Pucao je jako i prizemno u desni kut i zabio. Borussia je mogla povećati vodstvo u 44. minuti,. ali je opet udarac iz blizine Marcela Sabitzera opet obranio vratar Donnarumma.

U nastavku je francuski prvak bitno ubrzao igru u potrazi izjednačenjem. U 51. minuti PSG nije imao sreće jer je u istom napadu dvaput pogađao vratnicu. Prvo je Mbappe s lijeve strane pogodio suprotni okvir gola, a u nastavku akcije je Hakimi s desetak metara pogodio drugu, desnu vratnicu. Pet minuta kasnije ubačaj Marquinhosa sačekao je potpuno sam Fabian Ruiz, pucao je glavom, ali je lopta prošla pored desne stative.

image

Bradley Barcola i Jadon Sancho

INA FASSBENDER Afp

Utakmica je postala vrlo otvorena na obje strane, pa je u 60. minuti odličan prodor i dodavanje Sancha okončao Fullkrug udarcem iznad gola. Napadač Borussije je i u 66. minuti udarcem glavom iz blizine prebacio vrata, a u 80. minuti je Dembele promašio šansu utakmice. Hakimi je prošao po desnoj strani i povratnom loptom pronašao Dembelea, koji s desetak metara šalje loptu iznad vrata.

Ruiz je ponovno slabim udarcem glavom upropastio četiri minute prije kraja zadnju šansu za PSG.

Uzvrat je u utorak na Parku prinčeva.

KRAJ UTAKMICE

90. 🕖⇔

Igrat će se još najmanje četiri minute. Moukoko ulazi umjesto strijelca Füllkruga.

87.

Još izmjena kod Borussije: Mnecha će na mjesto Brandta, a Wolf umjesto Ryersona.

84. Marquinos se instantno pretvara u junaka! Sancho je podvalio loptu za Brandta koji se našao u stopostotnoj situaciji, a sjajni brazilski stoper blokirao je udarac u posljedni tren!

82.

Terzić prvi put mijenja: Adeyemi van, čuveni Marco Reus unutra.

image

Karim Adeyemi (lijevo)

ODD ANDERSEN Afp

82. Vitinha je zapucao s distance, samo pored gola! Nema opasnosti za domaćine.

80. Novi veliki promašaj Dembelea! Hakimi ga je uposlio niskom loptom s desne strane, a krilni napadač zapucao je s 10-ak metara preko gola.

72. Dembele se izvukao iz gužve u 16-ercu i šutirao s 5-6 metara udaljenosti, ali brani Kobel! Šansu pogledajte OVDJE.

71. Sancho opet radi probleme u 16-ercu, no Sabitzer potom gubi loptu i upropaštava napad, a Kolo Muani će se sjuriti u kontru samo da bi ga Emre Can brzopotezno zaustavio.

66. Füllkrug je zapucao glavom nakon ubačaja Maatsena s desne strane i prebacio okvir gola.

65.

Druga izmjena kod PSG-a: Izlazi Barcola, ulazi Kolo Muani.

image

Bradley Barcola i Jadon Sancho

INA FASSBENDER Afp

60. Ubitačan tempo na Westfalenu! Sancho je probiopo desnoj strani i ušao u kazneni prostor, poslao je povratnu na Füllkrug, koji ovaj put ostaje neprecizan s pet metara udaljenosti. Prebacio je gredu. Šansu pogledajte OVDJE

60. Brandt je potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali nije naciljao okvir.

56. Nova velika šansa za PSG! Probudili su se Francuzi, nakon ubačaja iz sredine Ruiz je šutirao glavom iz blizine i pogodio pored vratnice. Hvata se Enrique za glavu... Šansu pogledajte OVDJE.

54. Još jednom prijeti Mbappe iz slične pozicije kao maločas! Ovaj put hvata Kobel.

image

Kylian Mbappe

INA FASSBENDER Afp

51. Kakve šanse za PSG! Mbappe je potegnuo iskosa u suprotni kut i zatresao vratnicu, odbila mu se lopta i u nastavku akcije šutirao je Hakimi i pogodio drugu stativu!

48. Barcola je šutirao s distance. Hvata to Kobel, ali ako ništa drugo, barem je PSG prvi put zapucao u okvir.

46. Počinje drugo poluvrijeme!

Rekosmo da se pariška obrana loše nosi s krilnim napadačima, a najbolje to dokazuje sljedeći podatak: Jadon Sancho kompletirao je sedam uspješnih driblinga, najviše u aktualnoj nokaut fazi! Podsjetimo da je tek prošlo 45 minuta...

image

Jadon Sancho i Nuno Mendes

FRANCK FIFE Afp

U skraćenoj verziji: Luis Enrique, ako se ovako nastavi, čekaju te kritique...

image
FRANCK FIFE Afp

Zasluženo vodstvo Borussije. Iako igraju podjednakim tempom, domaćini su u odnosu na goste stvorili konkretnije šanse, a najbolju nakon prekrasne lopte Schlotterbecka koja se pretvorila u asistenciju za Füllkruga. PSG drži visoku dinamiku, ali ne stvara ništa vrijedno spomena. Izuzev inspiracije Dembelea, nema se što istaknuti u igri francuske momčadi, osim što je Mbappé slabo primjetan, a bekovi se teško nose s njemačkim driblerima.

image

Niclas Fullkrug

FRANCK FIFE Afp

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2. Dembele opet muči domaćine, probio je po desnoj strnai i poslao oštru nisku loptu, otklonili su to domaćini.

45. 🕖

Igrat će se još najmanje četiri minute prve dionice.

44. Poput groma potegnuo je Sabitzer! Šutirao je veznjak s nekih 10 metara desnicom nakon odbijene lopte, a Donnarumma se sjajno ispružio i spriječio 2:0 na semaforu.

40.

Bizarna situacija - Füllkrug je zabio gol i pritom ozljedio Lucasa Hernandeza, koji mu je pokušao stati u blok. Centarfor Dortmunda opalio je loptu, a onda i lijevu nogu Francuza. Hernandez mora van, u igru će Beraldo.

image

Niclas Fullkrug

ODD ANDERSEN Afp

36.

GOOOOOOOOOL! Füllkrug zabija za delirij na Westfalenu! Schlotterbeck je poslao dugu loptu sa svoje polovice, zaspala je obrana Parižana, a Füllkrug ušao u jedan na jedan situaciju i matirao Donnarummu. VAR je potvrdio pogodak, Terzić i Borussia imaju vodstvo!

35. Adeyemi je inače krilni napadač, ali izgleda da je odjenuo kopačke beka. Bez problema je zaustavio Hakimija.

34. Barcola je izazvao pomutnju na lijevoj strani i obišao Ryersona, opasno je ubacio nisku loptu, ali otklonili su to domaćini.

32. Dembele je krenuo u opasan trk, a Adeyemi se vratio u obranu i "ukrotio" ga bez problema. Opravdano je napadač Borussije dobio aplauz užarene publike na Westfalenu.

30. Brandt je potegnuo s distance, a Marqunios glavom otklonio udarac na kakav se neki ne bi usudili krenuti i nogom. Uslijedio je korner iz kojeg domaćin nije iskreirao ništa vrijedno spomena.

Mbappé je zasad poprilično neprimjetan, igrači Borussije ostavljaju mu izrazito malo prostora i mogućnosti svaki put kad se sastane s loptom. Samo Ousmane Dembele pravi kakve-takve probleme Terzićevoj momčadi. Prodoran je, brz i okretan, bit će ga teško kontrolirati čitavih 90 minuta.

image

Emre Can i Ousmane Dembele

ODD ANDERSEN Afp

25. Možda smo se malo razmazili jer je nokaut Lige prvaka dosad nudio melem za oči, no ogled na Westfalenu zasad ne budi uzbudljive emocije...

image

Mbappé, Hummels, Emre Can

ODD ANDERSEN Afp

22. Dembele ubacuje s desne strane, iskusni Hummels spreman je u skoku i čisti opasnost.

19. 🟨

Maatsen je zaradio žuti karton zbog prekršaja na Zaire-Emeryju. Preoštro je uklizao.

18. Dembele je zapucao s nešto manje od 20 metara udaljenosti, ide to preko gola. Bivša zvijezda Barcelone očito je dobro raspoložena večeras.

Zna se tko je miljenik Žutog zida, čak i kada je na klupi.

image
INA FASSBENDER Afp

13. Odlična šansa za Nijemce! Borussia je krenula u kontru, probio je Sancho s desne strane i ubacio prema Brandtu, koji šutira iskosa točno u Donnarummu.

11. Evo prvog udarca prema vratima! Dembele je lažnjakom prevario Emre Cana i potegnuo prema donjem lijevom kutu. Prohujalo je pored vratnice!

9. Borussia u početnim minutama pokazuje nešto snažniju incijativu i hitriju igru, ali bez prave šanse koja bi mogla ugroziti Donnarummu.

Ni PSG-ovi fanovi nisu ostali dužni.

image
INA FASSBENDER Afp

3. Ryerson je probio po desnoj strani, ali nije pronašao nikoga od suigrača. Odbijala se lopta i Borussia je nastavila napad, no Sabitzer je brzo izgubio posjed. Bit će aut za domaćine.

2. Emre Can je krenuo u opasan trk u prazan prostor, ali prethodno je prekršio Dembelea. Ništa od izgledne šanse za Nijemce.

1. Počela je utakmica, Parižani su prvi s loptom!

Različita lica Edina Terzića. Kakvu će grimasu hrvatsko-njemački strateg nositi nakon utakmice?

image

Edin Terzić

INA FASSBENDER Afp

image

Edin Terzić

INA FASSBENDER Afp

Stigao je i glavni princ s Parka prinčeva! Mbappé je već zabio Dortmundu u grupnoj fazi i vodeći je strijelac natjecanja s 8 golova, koliko broji i Harry Kane.

image

Kylian Mbappé

FRANCK FIFE Afp

20.30 Kakva atmosfera pola sata uoči utakmice! Što će tek biti ako Borussia zabije?

image
ODD ANDERSEN Afp

image
FRANCK FIFE Afp

Vratimo se mi večerašnjem dvoboju. Evo nam i vizualnog prikaza Žutih.

Za one kraćeg pamćenja, odgovor na prethodne retke: Super Mario, naravno!

image
-/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA -/imago Sportfotodienst/profimedia

Na Westfalenu trenutno boravi "ljepotan" kojeg žele Borussia, Bayern, Real i PSG. Tko zna, možda nas dočeka repriza finala iz 2013., kada su Bayern i Borussia igrali za "velike uši". Sjećamo se tko je tada zabio pogodak u 2:1 pobjedi Bavaraca...

image
INA FASSBENDER Afp

PSG i Borussia susreli su se u grupnoj fazi (F skupina) ovogodišnje Lige prvaka. Parižani su slavili 2:0 na Parku prinčeva, a remizirali na Westfalenu.

Mbappé je glavna zvijezda pariškog napada, ali treba posebno motriti Bradleya Barcolu! Mladi krilni napadač kontinuirano raste, sjetimo se samo prošlog ogleda s Barcelonom - gotovo svaka lopta u nogama Barcole predstavljala je opasnost.

image

Bradley Barcola i Joao Cancelo

MIGUEL MEDINA Afp

Najavu piše: Goran Čičin-Mašansker

U nastojanju osvajanja naslova europskog prvaka, katarski vlasnici Paris Sain-Germaina nisu štedjeli svoje petrodolare. Već godinama predsjednik Nasser Al-Khelaifi i njegovi suradnici pokušavaju pronaći dobitnu formulu, ali zasad im je maksimum bio plasman u finale pandemijske 2020. godine, kad je titulu uzeo Bayern München.

Kroz Park prinčeva su prodefilirali mnogi vrhunski igrači otkako je klub 2011. godine preuzeo Qatar Sports Investments, bili su to transferi od kojih boli glava. I dalje je rekordan onaj Neymarov iz Barcelone, kad su Parižani platili odštetu od čak 222 milijuna eura katalonskom velikanu.

Kylian Mbappé iz Monaca je doveden za 180 milijuna eura, Randal Kolo Muani iz Eintrachta je prošlog ljeta stigao za 95 milijuna, Achraf Hakimi iz Intera za 68 milijuna, Goncalo Ramos iz Benfice za 65 milijuna, Edinson Cavani iz Napolija za 64,5 milijuna, Angel Di Maria iz Manchester Uniteda za 63 milijuna, itd. Bez odštete je pak iz Barcelone doveden Lionel Messi, no ni on nije uspio odvesti momčad do europskog trona.

Radili su u francuskoj prijestolnici mnogi ugledni treneri, ali nitko od njih nije otišao do kraja u elitnom natjecanju. Carlo Ancelotti s Real Madridom osvojio je sve što se moglo, sad je opet na dobrom putu prema novom naslovu u Ligi prvaka, no s PSG-om je u konkurenciji najboljih europskih klubova 2013. godine stigao samo do četvrtfinala u kojem ga je eliminirala Barcelona zahvaljujući većem broju pogodaka u gostima.

Laurent Blanc je godinu dana kasnije također zaustavljen u četvrtfinale, ovaj put dalje je prošao Chelsea, i to opet zahvaljujući pravilu gola u gostima. Iako je predsjednik Al-Khelaifi hvalio ostvarene rezultate i atraktivan nogomet, iako su se nizali domaći trofeji, četvrtfinale Lige prvaka i dalje je bilo rezultatski maksimum Parižana.

Barcelona je prošla dalje 2015. godine s ukupnih 5:1, na kraju je i osvojila naslov europskog prvaka, dok je godinu dana kasnije u istoj fazi uspješniji bio Manchester City (ukupni rezultat 3:2). Kako klupsko čelništvo nije bilo zadovoljno rezultatom u Ligi prvaka, Blanc je dobio otkaz u lipnju 2016. godine, no to mu je bilo lako preboljeti s 22 milijuna eura odštete...

Nakon Blanca je na Park prinčeva stigao Unai Emery koji je svoje ime izgradio sjajnim rezultatima sa Sevillom. U skupini Lige prvaka s PSG-om je osvojio drugo mjesto, iza Arsenala, te mu je ždrijeb u osmini finala donio Barcelonu. Mnogi su bili uvjereni u PSG-ov prolaz nakon pobjede od 4:0 na Parku prinčeva, no katalonska je momčad u uzvratu izvela povijesni preokret i slavila sa 6:1. I sljedeće sezone PSG je s Emeryjem eliminiran već u osmini finala, u obje utakmice pobjede je upisao madridski Real te je na kraju sezone baskijski stručnjak napustio klub iz grada svjetlosti.

Njegov je nasljednik na vrućoj pariškoj klupi bio Thomas Tuchel koji je odbio ponudu Bayerna. U isto vrijeme kao veliko pojačanje stigao je i Kylian Mbappé, a trofeji su se nizali; naslov prvaka Francuske 2019. i 2020. godine, Kup Francuske 2019., Liga kup 2020. godine te dva Superkupa, 2018. i 2019. godine.

Na domaćem planu njemački je strateg osvajao sve što je bilo važno, a u Ligi prvaka je krenuo debaklom, ispadanjem od Manchester Uniteda već u osmini finala u svojoj prvoj sezoni. Crveni vragovi prošli su tada s ukupnih 3:3 zahvaljujući većem broju golova u gostima.

Sezonu kasnije PSG je napokon napravio dugo očekivani iskorak u Europi. Na putu do finala Lige prvaka Parižani su eliminirali Borussiju Dortmund, Atalantu i RB Leipzig, da bi u finalu izgubili od Bayerna (2:0). Tuchel je otpušten dan uoči Božića 2020. godine zbog loših odnosa s klupskim čelnicima.

Momčad je preuzeo Mauricio Pochettino koji je u Ligi prvaka izbacio Barcelonu i Bayern, ali je u polufinalu u obje utakmice poražen protiv Manchester Cityja. Sezonu kasnije uz Mbappéa i Neymara na raspolaganju je imao i Messija, ali ih je već u osmini finala izbacio kasniji pobjednik Real Madrid.

Disciplina u svlačionici označena je kao glavni problem, osobito zbog poznate Neymarove raskalašenosti i pretjerane sklonosti partijanju, a to je trebao riješiti Christophe Galtier, čovjek koji je PSG-u uzeo naslov prvaka na klupi Lillea. Međutim, taj se eksperiment nije pokazao uspješnim jer je Galtier u Ligi prvaka zapeo već u osmini finala, kad je dalje s ukupnih 3:0 prošao Bayern.

Prošlog ljeta na Parku prinčeva odlučili su napraviti još jedan zaokret i na klupu dovesti Luisa Enriquea. Bivši španjolski izbornik s Barcelonom je osvojio Ligu prvaka 2015. godine, a s PSG-om mu nitko na početku ove sezone nije davao prevelike izglede u tom natjecanju. Iako mu je u momčadi ostao Mbappé u svojoj (navodno) posljednjoj sezoni prije odlaska u Real Madrid, ostatak igračkog kadra nije se smatrao vrijednim najviših europskih dometa.

Ipak, kako je sezona odmicala, pokazalo se da je Enrique pronašao dobitnu formulu. Malo teže išlo je u skupini gdje je PSG bio drugi s istim brojem bodova kao i trećeplasirani Milan, no Parižani su potom u osmini finala izbacili Real Sociedad (2:0, 2:1), a potom i Barcelonu u četvrtfinalu (2:3, 4:1). Sad imaju veliku priliku u polufinalu u kojem im je suparnik Borussia Dortmund. A prođu li u finale, u jednoj utakmici protiv Bayerna ili Reala sve će biti moguće...

Borussija Dortmund u Bundesligi ove je sezone ostala daleko od borbe za naslov, štoviše ispod crte su za plasman u Ligi prvaka, a težak poraz u prošlom kolu od Leipziga (1:4) ostavio ih je zaostatku od čak 24 boda za novim prvakom Leverkusenom i velikih pet bodova za mjestom koje vodi u europsku elitu iduće sezone, ali... Borussija i dalje živi u Ligi prvaka. U natjecanju kojeg su jesenas otvorili 2:0 porazom od PSG-a na samo tri koraka su od titule.

Edin Terzić dva puta ove sezone jedva preživio smjenu, a danas je pred mjestom u povijesti. Pojedini njemački mediji nazivaju ga zbog toga Feniksom iz Dortmunda. Opasno je visio, činilo se već kako će biti bivši i prije Božića nakon serije loših rezultata u nacionalnim natjecanjima i svega sedam osvojenih bodova od mogućih 24 u prvenstvu te ispadanjem u Kupu od Stuttgarta. Njegova je budućnost bila glavna tema kriznog sastanka održanog u klubu 20. prosinca. "Glava" mu nije pala ni tada, ali ni koncem veljače kada je prema pisanju Bilda imao dvije utakmice istine u prvenstvu (protiv Union Berlina i Werdera) koje je morao pobijediti kao preduvjet da zadrži posao. A onda se u 24 sata situacija promijenila bitno u njegovu korist. Terzić je prvo s Borussijom izborio polufinale Lige prvaka, a onda je Bayern s pobjedom protiv Manchester Cityja drastično povećao izglede da momčadi iz Dortmunda i peto mjesto bude dovoljno za utakmice u europskoj nogometnoj eliti i iduće sezone.

Glavni cilj sezone opet je nadohvat ruke, a plasman u finale Lige prvaka bio bi šlag na torti sezone koja je bila razočaravajuća barem što se tiče nacionalnih natjecanja. Danas Edin Terzić više nema briga oko svoje budućnosti jer potvrđen je za trenera Borussije i u idućoj sezoni, a eliminacijom PSG-a postao bi tek treći trener u povijesti Dortmunda, nakon klupskih legendi Ottmara Hitzfelda i Jurgena Kloppa, koji je klub odveo do finala Lige prvaka.

Izašao je Dortmund iz skupine smrti sa PSG-om, Milanom i Newcastleom, u osmini finala Lige prvaka pobijedio PSV, u četvrtfinalu eliminirao madridski Atletico, a za finale igra protiv jedine momčadi koju ove sezone u Europi još nije pobijedio. Dvije utakmice koje su jesenas igrali u skupini protiv kluba s Parka prinčeva završile su porazom 0:2 i remijem 0:0.

- Igramo protiv momčadi koja je stvorena da osvoji Ligu prvaka. PSG je projektom gotovo desetljeće građen s ciljem osvajanja tog trofeja. Ali i mi želimo biti dio toga. Da smo morali igrati 44 utakmice protiv PSG-a bilo bi nam teško, ali igramo samo dvije utakmice, 180 minuta - kazao je Edin Terzić uoči utakmice.

Veliki napadački potencijal PSG-a nešto je što brine svakog protivnika momčadi iz Pariza.

- To je pitanje koje najčešće čujete: "Kako zaustaviti Kyliana Mbappéa?". Ali ako se fokusirate samo na Kyliana Mbappéa, onda dolazi Ousmane Dembele ili Goncalo Ramos ili Vitinha ili Achraf Hakimi ili Randal Kolo Muani i svi ostali. Imaju nevjerojatnu kvalitetu... Ako se želimo usredotočiti na jednu stvar na utakmici, onda se moramo usredotočiti na loptu, a ne na nekog igrača. Ako brinemo o lopti - a postoji samo jedna u igri - onda će im biti puno teže zabiti - objasnio je trener Borussije.

Uloga autsajdera odgovara Dortmundu. Slaže se s tim i Terzić.

- Jesmo li bili favoriti u skupini? Jesmo li bili favoriti protiv Atletico Madrida? Ne znam, ne bih baš rekao... Možda smo momčad s manje iskustva, ali zato možda imamo najveću glad. Možda je to ono što trebamo iskoristiti u svoju korist. Nije me briga jesmo li favoriti ili autsajderi; glavno je da imamo šansu! A ako je imamo onda je moramo pokušati iskoristiti. Bit će to posebna noć za nas. Jasan cilj je steći malu prednost pred uzvrat - zaključio je Terzić.

Linker
01. svibanj 2024 23:00