UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Medvjedica je prvo snimala situaciju, a onda je krenula u napad. Djeca su vikala: ‘Ne, ne, ne!‘

U nastambi grizlija u Woodland Park Zoo žive Juniper i Fern, dvogodišnje ženke koje je taj vrt spasio
 Screenshot TikTok

Dobro znamo da postoji prehrambeni lanac u prirodi i da veliki broj životinja preživljava tako da jede druge. Posebno one slabije, starije i malene, koje može uloviti. No, svejedno, ne volimo gledati takve prizore. Mjesto u kojem ih definitivno ne očekujemo jest ZOO vrt.

No, jedan takav prizor odvio se pred očima ljudi koji su promatrali grizlija u Woodland Park Zoo u Seattleu. U jezercu koje se u njegovoj nastambi nalazi došla je mama patka i njeni maleni. Nažalost, medvjed ih je pojeo za ručak.

- Iako znamo da je ovaj prizor bilo teško gledati, medvjedi i drugi mesojedi jedu razne vrste ptica. Njihov je prirodni nagon da ih pojedu i zaista se radi o krugu života - rekao je glasnogovornik ZOO Gigi Allianic za portal MyNorthwest.

U nastambi grizlija u tom vrtu žive Juniper i Fern, dvogodišnje ženke koje je taj vrt spasio. Juniper je lutala sama nedaleko vojne baze na Aljasci, dok je Fern stigla iz Montane.

U ZOO ih hrane raznim voćem, povrćem i mesom. Fern posebno voli lješnjake, meso i grožđe, dok je Juniper općenito nešto sklonija voću.

- Tijekom godina naš tim pokušava odvratiti ptice od toga da se gnijezde u našem vrtu, posebno ne u blizini nastambi mesojeda. No, one su slobodne i same biraju, a nama nekada promakne neko gnijezdo i tada se događaju ovakve stvari - dodao je Allianic.

@hppytrees Edit: we see wildlife doing their thing all over where we live. Our kids are not “traumatized”. Oh and we also let them watch Dave Attenborough shows *gasp* A #natgeo trainwreck for my daughters birthday, thanks JUNIPER! JK we LOVED @Woodland Park Zoo #circleoflife #schnacks ♬ original sound - Rachelle
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:02