SLIJEDI POGORŠANJE

Meteoalarm upozorava na nevrijeme: Pogledajte što stiže prema Dalmaciji

Evo kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj, ali i ostatak tjedna

Nevrijeme stiže prema Dalmaciji

 Cropix/DHMZ

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu Hrvatske, tlak zraka je u padu. Sredozemna ciklona utječe na vrijeme u Hrvatskoj. U nastavku srijede treba računati na kišu i pljuskove, najprije duž Jadrana i u gorskoj Hrvatskoj, potom i drugdje. Lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, štoviše, lokalno je moguće nevrijeme, upozorava na to i sustav Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda. Na snazi je upozorenje i na jak vjetar, koji će dobivati na snazi tijekom dana, prognozira Tea Blažević za N1 televiziju.

Jugo koje će jačati na jako s olujnim udarima, moglo bi mnogima kvariti promjenjivo oblačan Praznik rada i u Dalmaciji, kao i poslijepodnevna mjestimična kiša, lokalno i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, pogotovo navečer. Također manje toplo nego u utorak - danju većinom od 22 do 24 °C.

I na krajnjem jugu Hrvatske bit će nestabilnije, uz pljuskove osobito prema kraju dana, a prijepodne još uglavnom suho uz porast naoblake. Puhat će umjereno, prema večeri jako jugo uz porast valovitosti mora. Najviša temperatura zraka oko 23 °C, prenosi HRT.

image

Vremenska prognoza - Dalmacija

Screenshot DHMZ

Četvrtak će isto biti nestabilan, česta će biti pojava kiše i pljuskova s grmljavinom. Duž Jadrana i u područjima uz Jadrana lokalno može biti izraženijih pljuskova s grmljavinom.

U petak će isto biti povremene oborine, i još k tome će i temperature osjetnije pasti, osobito u unutrašnjosti.

Stabilizacije nema u danima vikenda, no malo će porasti temperature u odnosu na petak. U nedjelju će biti nešto rjeđa pojava kiše i pljuskova u odnosu na subotu, prenosi N1.

Detaljna prognoza prema regijama

Istočna Hrvatska

U prvom dijelu dana djelomice sunčano. Potom s juga porast naoblake, mjestimice kiša, lokalno i izraženiji pljuskovi i grmljavina, osobito u Posavini. Vjetar umjeren do jak jugoistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura između 23 i 26 °C.

Središnja Hrvatska

Postupan porast naoblake, poslijepodne uz mjestimičnu kišu, najprije u južnijim predjelima. Lokalno će biti pljuskova praćenih grmljavinom, moguće i izraženijih. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, uz nestabilnosti prolazno i jak. Najviša dnevna temperatura između 22 i 24 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo i nestabilno. Od sredine dana mjestimice kiša, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 18 i 21 °C.

Istra

Tijekom prijepodneva postupno povećanje naoblake, zatim ponegdje kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito krajem dana i u noći. Slaba do umjerena, ponegdje pojačana bura i istočni vjetar poslijepodne će okrenuti na slabo do umjereno, mjestimice pojačano, prema otvorenom moru i jako jugo s olujnim udarima. More će biti malo do umjereno valovito, poslijepodne i navečer ponegdje valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 20 i 25 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Mjestimične i povremene kiše bit će već od sredine dana, a osobito prema večeri lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 22 i 25 °C.

Dalmacija

Promjenljivo i nestabilno. Od sredine dana mjestimice i povremeno kiša, popodne i navečer lokalno i pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji. Zapuhat će umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 23 i 25 °C.7

U nastavku pogledajte prognozu po većim gradovima za danas, 1. svibnja:

Zagreb

image

Zagreb

DHMZ

Split

image

Split

DHMZ

Rijeka

image

Rijeka

DHMZ

Osijek

image

Osijek

DHMZ

Varaždin

image

Varaždin

DHMZ

Gospić

image

Gospić

DHMZ

Karlovac

image

Karlovac

DHMZ

Slavonski Brod

image

Slavonski Brod

DHMZ

Pula

image

Pula

DHMZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:26