Nicole Kidman, Charlize Theron i Margot Robbie u filmu One su bombe

 

Film ONE SU BOMBE je eksplozivna priča temeljena na stvarnom događaju o ženi koja je razotkrila i uništila čovjeka koji je pomogao izgraditi najmoćnije i najkontroverznije medijsko carstvo svih vremena, Fox News. No, u središtu filma je i uzbudljiv prikaz hrabrosti, kada se tri vrlo različite žene odluče suprotstaviti zlostavljanju na radnom mjestu.

Ovaj prvi udarac dugoj povijesti zlostavljanja došao je od iz najneočekivanijeg mjesta: središta vrlo konzervativne i lojalističke televizijske mreže Fox News.

U glavnim ulogama su Oskarovke® Charlize Theron i Nicole Kidman, te nominirani za nagradu Oscar® John Lithgow i Margot Robbie.

U ljeto 2016. Gretchen Carlson (Kidman), jedna od voditeljica popularne emisije „Fox & Friends” je nedugo nakon dobivenog otkaza „počastila“ osnivača Fox Newsa Rogera Ailesa (John Lithgow) tužbom zbog seksualnog uznemiravanja. U isto vrijeme, mlada producentica Kayla Pospisil (Robbie), dobije posao u ovoj TV kući i ubrzo na vlastitoj koži otkriva osobnu i profesionalnu cijenu napredovanja, kad joj Ailes u šifriranoj poruci kaže da mora dokazati „lojalnost“ ako želi uspjeti u poslu.

Većina je očekivala da će Ailes, nedodirljivi gospodar svijeta medija, iskoristiti sav svoj utjecaj i sredstva kako bi uništio Gretchen zbog toga. Umjesto toga, dogodilo se nešto što je odjeknulo diljem svijeta. Za samo 16 dana Ailes je svrgnut s trona korporativne povijesti. Čak ni on nije mogao odoljeti snazi tolikih žena koje su istupile sa svojim pričama, uključujući zvijezdu Fox Newsa, dopisnicu Megyn Kelly (Theron).

Ailes je naime godinama, bez posljedica, seksualno napastvovao i uznemiravao žene koje su radile za Fox News. One su bombe daje detaljniji prikaz cijele te morbidne istinite priče i kako je Ailes na kraju pao. Podnio je ostavku 2016. godine nakon što je bio na poziciji direktora FOX-a gotovo 20 godina.

Film je nominiran za dvije nagrade Zlatni globus u kategorijama: najbolja glumica u drami – CHARLIZE THERON i najbolja sporedna glumica - MARGOT ROBBIE.

Nema se šta drugo dodati, osim da se prelijepe hollywoodske dive polako, ali sigurno spremaju za nagradu Oscar®. One su bombe u kina stiže 26.prosinca, u distribuciji Blitz filma, a ulaznice možete kupiti već danas online ili na blagajnama kina.

POGLEDAJ TRAILER:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:12