SVJETSKA PREMIJERA

Apsolutni luksuz: Rolls Royce predstavio novu igračku za bogataše

Dizajneri Rolls-Roycea napravili su ažuriranja svjetala i maske kako bi osvježili izgled Ghosta

Rolls-Royce Black Badge Ghost Series II

 Rolls-Royce Media

Vjerojatno nećete na prvi pogled primijetiti promjene na novom Rolls-Royceu Ghost Series II. Zadivljujuća silueta limuzine nepromijenjena je u odnosu na verziju iz 2019., ali dizajneri Rolls-Roycea napravili su neka ažuriranja svjetala i maske kako bi blago osvježili izgled Ghosta.

Unutrašnjost je još uvijek "utvrda apsolutnog luksuza", iako je sada modernizirana ažuriranim softverom i još više mogućnosti prilagodbe.

image

Rolls-Royce Black Badge Ghost Series II

Rolls-Royce Media

Sprijeda se na autu nalazi nova, malo veća maska hladnjaka, a nova prednja svjetla su nešto tanja i imaju drugačije LED elemente. Straga je auto dobio nova svjetla koja crpe inspiraciju iz Spectrea, s dvije različite okomite trake.

22-inčni kotači dostupni su u novom dizajnu s devet krakova, a Rolls Royce vlasnicima sada nudi i više od 44.000 tisuće različitih nijansi vanjske boje dostupnih putem Bespoke usluge tvrtke.

Paleti klasičnih boja se pridružuje nova nijansa pod nazivom Mustique Blue.

image

Rolls-Royce Black Badge Ghost Series II

Rolls-Royce Media

U unutrašnjosti se, što se tiče dizajna, nije promijenilo gotovo ništa.

Staklena ploča koja se proteže čitavom širinom prednje konzole sadrži središnji infotainment zaslon i digitalne instrumente za vozača, ali ti se instrumenti sada mogu prilagoditi bojama prema želji kupca.

Međutim, ovdje se ne radi o nizu boja koje se mogu mijenjati već, kao i kod odabira vanjske boje, Ghost kupci će se odlučiti za određenu boju za instrumente, a softverski tim će to upisati u kod, pazeći da ni jedan drugi Ghost nema tu nijansu boje digitalnih instrumenata.

image

Rolls-Royce Black Badge Ghost Series II

Rolls-Royce Media

Što se tiče tehnologije, Ghost Series II koristi programski paket Spirit koji služi kao digitalno sučelje. Sustav također uključuje Whispers, aplikaciju Rolls-Royce koja omogućuje daljinsko funkcioniranje putem povezanog pametnog telefona. S njim vlasnici mogu raditi osnovne stvari poput zaključavanja ili otključavanja vrata, slanja informacija o navigaciji ili praćenja lokacije automobila.

Putnici na stražnjem sjedalu sada mogu prenositi do dva uređaja na svaki stražnji zaslon, a audio sustav s 18 zvučnika sada ima pojačalo od 1400 W.

image

Rolls-Royce Black Badge Ghost Series II

Rolls-Royce Media

Oni koji traže nove oblike luksuza mogu uživati ​​u novom drvenom materijalu nazvanom sivo obojeni jasen. Također novost za 2025. je nešto što se zove Duality Twill. To je posebna tkanina izrađena od bambusa, a tvrtka kaže da je za njen razvoj bilo potrebno godinu dana.

Ako kupac odabere ovu opciju, proces izrade samog automboila će trajati 20 sati duže jer ova tkanina sadrži 20 kilometara konaca i na njeno tkanje je potrebno oko 2,2 milijuna uboda.

image

Rolls-Royce Black Badge Ghost Series II

Rolls-Royce Media

Ispod karoserije se skoro ništa nije mijenjalo.

6,75-litreni V12 s dvostrukim turbopunjačem i dalje razvija 571 KS i pokreće stražnje kotače putem automatskog mjenjača s osam stupnjeva prijenosa. Oni koji žele više snage mogu se odlučiti za Black Badge Ghost Series II, koji je dobio ista ažuriranja iznutra i izvana no koristi tamni krom i karbonska vlakna kako bi se isticao iznad "običnog Ghosta".

Dobiva nove opcije kotača sa sedam krakova od 22 inča, a kao osvježenje, njegov V12 razvija 600 KS. Mjenjač također mijenja stupnjeve prijenosa nešto brže.

image

Rolls-Royce Black Badge Ghost Series II

Rolls-Royce Media

"Ghost Series II predstavlja temeljne principe Rolls-Roycea - spokoj, lakoću i eleganciju - destilirane u izražajnu, monolitnu formu. Naši su klijenti tražili dizajn koji bi pružio veliku pozornicu za njihove izbore boja i materijala po mjeri, bilo da su tihi i suzdržani ili odvažni i izražajni.

U skladu s njihovim zahtjevima, Ghost Series II karakteriziraju značajna poboljšanja koja dodatno ‘poboljšavaju položaj automobila kao moćnog platna za kreativnost‘, slikovito se izrazila Juliane Blasi, Rolls-Royceova voditeljica dizajna eksterijera.

image

Rolls-Royce Black Badge Ghost Series II

Rolls-Royce Media

Rolls-Royce nije otkrio početnu cijenu za Ghost Series II, jer ako morate pitati, znači da si ovaj auto ne možete priuštiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 12:52