KAZNA ZA IZDAJU

Ben Collins poznatiji kao The Stig protjeran iz BBC-eva Top Geara!

Voditelj Top Geara Jeremy Clarkson je natuknuo kako postoji mogućnost da se Stig vrati u emisiju, no u drugačijoj masci te opisao Collinsa kao 'pohlepnu osobu'
 BBC

Jeremy Clarkson voditelj BBC-eve svjetski popularne emisije o automobilima Top Gear, potvrdio je kako je Ben Collins, engleski vozač koji je utjelovio The Stiga, legendarnog test vozača u bijelom odijelu, dobio otkaz te više neće raditi za BBC. Uz to, Clarkson je dodao kako je 'povrijeđen' Collinsovim potezom otkrivanja identiteta Stiga.

Prvi puta govoreći o kontroverzom otkriću osobe koja se skrivala ispod bijele kacige, Clarkson je natuknuo kako postoji mogućnost da se Stig vrati u emisiju, no u drugačijoj masci te opisao Collinsa kao 'pohlepnu osobu'.

- Možda se sjećate kada je Gordon Gekko u filmu 'Wall Street' pohlepu nazvao 'dobro' te da se isplati. E pa, ne isplati se, i djeco ako ovo gledate, pohlepa je loša. Collins je odlučio da će radije biti... Zapravo, reći ću to ovako, on je prošlo svršeno vrijeme i povijest, što se nas tiče. Najurili smo ga - objasnio je Clarkson.

Što se tiče ponovnog rođenja The Stiga, Clarkson je istaknuo kako 'tisuće i tisuće ljudi samo čekaju u redu da ih BBC pozove i koji su spremni raditi što god od njih zatraže'.

- Posljednja tri tjedna cijelo vrijeme razmišljam što učiniti dalje. Richard ( Hammond) ne zna voziti, a James ( May) je prespor. Nabavit ćemo nekoga, ne brinite se. Top Gear je možda pogođen, no ne i potopljen - duhovito se izrazio Clarkson.

Nešto ozbiljnije Clarkson je izjavio kako je šokiran Collinsovom 'izdajom'.

- Osjećao sam se užasno jer mi je stvarno bio blizak i često je dolazio do mene na piće, a cijelo vrijeme je pisao knjigu u kojoj se spremao objaviti identitet The Stiga - rekao je Clarkson.

BBC je prošlog tjedna propustio staviti zabranu na objavljivanje Collinsove autobiografske knjige u kojoj otkriva kako on zaista jest The Stig koji je u Top Gearu testirao superautomobile te slavnim osobama pomagao u pripremi brze vožnje 'automobila po razumnoj cijeni'.

Collins je inače druga osoba koja je tumačila Stiga koja je otkrila svoj identitet. Prije njega je bio vozač utrka Perry McCarthy koji je bio 'crni Stig' u crnom odijelu. Upravo je njega Collins zamijenio nakon što je McCarthy također otkrio svoj identitet u autobiografskoj knjizi.

Iako je ostao bez posla, Collins neće oskudijevati. Naime, izdavačka kuća HarperCollins ponudila mu je navodno 250 tisuća funti za prava na knjigu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:35